Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengetegen panaszkodtak a múzeumnak az LMBTQ-kiállítás miatt, inkább eltávolították

888.hu

2021.09.07. 15:55

A tárlat mindössze négy napot élt meg.

 

A Missouri Egyetem hallgatói rendezték meg a Making History: Kansas City and the Rise of Gay Rights (Történelmet írni: Kansas City és a melegjogok felemelkedése) című kiállítást, amelyben a város LMBT+-jogok mozgalomban betöltött szerepét kívánták bemutatni.

A tárlatot december 26-áig lehetett volna megtekinteni, ámde a kiállítás anyaga váratlanul, előzetes figyelmeztetés és magyarázat nélkül eltűnt.

Greg Razert, az állam szenátorát, a missouri szenátus egyetlen meleg tagját sokkolta a hír.

„Semmi visszás nincs abban, hogy a kiállításon elmagyarázzák, miként harcoltak az LMBT+-személyek az üldöztetésük ellen, valamint hogyan harcolták ki maguknak az állampolgári jogaikat” – írta csütörtökön.

Rendkívül csalódott és dühös vagyok, amiért a Missouri State Parks ezt másként gondolja.”

Hozzátette, hogy az egyik legmegbízhatóbb és legkedveltebb állami ügynökség érezte most úgy, hogy inkább hajlik a bigottságra, semmint hogy támogatná a marginalizált embercsoportokat.

 

Többek között Uriah Stark törvényhatósági asszisztens tett panaszt a kiállításra. Azt kérdezte:

Tehát van bármilyen elfogadható indok arra, hogy miért reklámozza az adófizetők által finanszírozott múzeum az LMBT-propagandát az állam fővárosában? Ezek szó szerint az arcodba tolják a transzparenseket, amelyek mellett nem sétálhatsz el úgy a múzeumban, hogy ne látnád azokat... és a tervek szerint decemberig még ott lesznek.”

Miután megszüntették a kiállítást, Stark megköszönte Ann Kelley és Brian Seitz törvényhozóknak, hogy kiálltak a hagyományos családi értékek mellett.

A Természeti Erőforrások Minisztériumának szóvivője nem árulta el, ki hozta meg a döntést, hogy megszűnjön a kiállítás. Kelli Jones, Missouri állam kormányzójának kommunikációs igazgatója azonban elárulta, a kormányzónak kezdetben nem is volt tudomása arról, hogy a múzeum LMBT+-tárlatot rendez, tehát azt nem is hagyta jóvá. Csak akkor szerzett tudomást róla, amikor már rengeteg panaszt kapott.

Az állam törvényei előírják, hogy

a minisztériumnak együtt kell működnie a középületek igazgatóságával, ha azok szeretnének megrendezni egy kiállítást, ez azonban nem történt meg, így a kiállítást megszüntették.

 

Razer szenátor most nagyon csalódott. Úgy véli, nem történt más, mint hogy „igyekeztek megfékezni a szélsőségesek és a homofóbok indulatait, ezért inkább megszabadultak a kiállítástól, és abban reménykedtek, hogy ezt senki nem veszi észre”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére