Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

888.hu

2021.10.19. 17:20

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

 

A skót színház forrása a Daily Recordnak elmondta, hogy

senki sem panaszkodott a „kísérteties” kifejezésre, de attól tartottak, hogy a szó problémás lehet a jövőben

– számolt be az RT hírcsatorna.

Magyarán, hogy értsük:

attól tartanak, hogy valamikor a jövőben talán valaki már nem tud elviselni egy olyan szót, amely addig teljesen elfogadott volt, ezért inkább előre betiltják.

Az ok pedig az lenne, hogy valakit megsérthet. A spooky, vagyis kísérteties kifejezést 80 évvel ezelőtt, a második világháború idején Amerikában a fekete pilótákra használták, ezért mindenki emlékezetéből végleg ki akarják törölni.

A bejelentésnek volt némi visszhangja, de a színház is inkább a hangos kisebbség véleményével értett egyet, így mindenféle ellenkezés értelmetlen volt.

Sir Geoff Palmer professzor is értetlenül áll a döntés előtt, hiszen szerinte ez többet árt, mint használ. Hozzátette, ő még soha nem hallotta, hogy a szót bárki faji megkülönböztetésre használta volna.

Többen a Twitteren is nemtetszésüknek adtak hangot a döntés miatt. Volt, aki azt kérte, hogy valaki mondjon egyetlen példát arra, hogy Nagy-Britanniában az 1960-as évek óta bárki negatív kontextusban használta a spooky kifejezést. Más pedig a politikai korrektség valódiságára világított rá azzal, hogy arra emlékeztetett: kezdetben mindenkit azzal nyugtattak meg, hogy ezzel a nyelvezettel kizárólag kedvesek szeretnének lenni.

Jól látható, hogy mivé fajult a Black Lives Matter mozgalom Amerikában és Nyugat-Európában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére