Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Shakespeare több műve is a woke-ideológia áldozatává válhat

888.hu

2021.10.30. 17:00

A kritikusok ezúttal a Macbeth című művel kapcsolatában hívták fel arra a színházba járók figyelmét, hogy abban erőszakos jelenetek is vannak.

 

Egy londoni színház arra figyelmezteti a színházi darabért érdeklődőket, hogy William Shakespeare 415 éves drámájában, a Macbeth-ben erőszak, öngyilkosság, véres jelenetek mellett olyan jelenetet is tartalmaz, melyben dohányoznak.

Az észak-londoni Almeida Színház üzenete a következőket tartalmazza:

Ez a produkció extrém erőszakos jeleneteket tartalmaz, beleértve a gyermekek elleni erőszakot, az öngyilkosságot, valamint a vér, lőfegyver és kés használatát.”

Hozzátéve továbbá, hogy elektromos cigaretta mellett valódi cigarettát is felhasználnak a színészek.

Továbbá azon nézőknek, akik érintve érzik magukat „a több mint 400 éves darab jelen produkciójában felvetett problémák bármelyikében”, azok fordulhatnak akár a Samaritans nevű jótékonysági szervezethez is, akik érzelmi támogatást tudnak nyújtani.

A színház 14 éves kortól ajánlja az előadást.

Shakespeare egyik legismertebb darabját gyakran tanítják a nyolcéveseknek is az iskolákban, így még azok is valószínűleg ismerik a cselekményt, akik még nem látták a darabot, hasonlóan a Rómeó és Júliáéhoz, amely már korábban szintén figyelmeztetésben részesült. A londoni Globe Színház az év elején figyelmeztetést adott ki a közönségnek a Rómeó és Júlia című nyári előadására, hogy a mű a droghasználat és a hamis vért mellett az öngyilkossággal is foglalkozik. A színház szintén megadta a közönségének a szamaritánus segélyvonalat arra az esetre, ha érzelmi támogatásra van szükségük, miután megnézték a tragikus szerelmi történet modern változatát.

A brit Konzervatív Párt egyik minisztere, a Brexit-párti EP-képviselő, Ann Widdecombe így reagált a hírre:

Ne menj el megnézni a Rómeó és Júliát, ha egy könnyed estét szeretnél.”

 

Nem ez az első alkalom, hogy Shakespeare darabját figyelmeztetésben részesítik, a cambridge-i egyetem hallgatói 2017-ben szintén figyelmeztetéseket kaptak a Titus Andronicusról és a Tévedések vígjátékáról szóló 2017-es előadás előtt, amiért a darabok

szexuális erőszakkal kapcsolatos jelenetek is tartalmaznak.

Egyes akadémikusok azt is megjegyezték, hogy ha az angol irodalomhallgatók nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a darabok, akkor nekik nem kellene a világ egyik legjobb egyetemén tanulniuk.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére