Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzfóbnak titulálhatják a transzneműek azokat a klinikákat, amelyek nem végzik el rajtuk a műtéteket

888.hu

2022.02.17. 16:00

Egy bejelentő szerint a londoni NHS egyetlen nemi identitással foglalkozó klinikáján többször is előfordul, hogy nem fogadják vagy elzavarják a pácienseket, miután olyan időpontot kaptak, amin nem tudtak megjelenni. Úgy vélik, hogy ez a helyzet kiszolgáltatottá teszik a nemátalakító műtétre készülőket. 

 

Az észak-londoni felnőtt nemi identitás klinika (GIC), amely egyike a mindössze hétnek egész Angliában, január végén azonnali hatállyal vezette be azt az eljárásrendet, miszerint

ha a megadott időpontban a páciens nem tud megjelenni, akkor a beteget elbocsáthatják.

 

A korábbi szabályok szerint a GIC pácienseivel egy elmulasztott időpont után még felvették a kapcsolatot egy újabb időpont egyeztetése érdekében. Két egymást követő elmaradt találkozó után pedig az esetet felülvizsgálták, és a klinikus küldhetett egy levelet, amelyben még felajánlhatta a harmadik esély lehetőségét.

A PinkNews szerint ma a várólistán több mint 11 000 ember szerepel, és a várakozási idő körülbelül öt év, így attól tartanak, hogy sokakhoz ha nem jut el időben az időpont információja, akkor lemaradhatnak a műtétről.

 

Úgy tudják, hogy az elbocsátott pácienseket visszaküldik a háziorvosukhoz, akik újra beutalhatják őket anélkül, hogy elveszítenék helyüket a várólistán. Ha azonban a beteg hat hónapon belül nem kap újbóli beutalót a háziorvosától, ismét a tizenegyezer fős várólista aljára kerül.

A londoni GIC többi munkatársa is azt nyilatkozta, hogy „egyetértettek abban, hogy a távolmaradó személyeket elbocsátják, hacsak nem jelentkeznek és lépnek kapcsolatba velük egy hónapon belül”. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy így olyanok is elbocsáthatóak lesznek, akik nem is tudnak arról, hogy kaptak időpontot, vagy éppen el lett bocsátva, miután nem jelent meg a megadott alkalmon. Példának olyanokat hoztak fel, akik nem tudnak olvasni, mentális betegségük van, vagy éppen elköltöztek a gyakran évekig tartó várakozási idő alatt.

 

A GIC honlapja szerint a betegeket „hat-nyolc héttel a tényleges időpont előtt” értesítik postai úton vagy – ha úgy döntöttek – sms-ben.

Az LMBT+ jogvédő csoportok szerint

a londoni GIC új politikája „hátrányos helyzetbe hozza” és „bünteti” a transzneműeket.
Az egyik csoport szóvivője is aggasztónak találja ezt a politikát, amely mostantól kimondja, hogy azok, akik elmulasztják az első időpontjukat, azok azt kockáztatják meg, hogy elbocsátják őket a szolgáltatásból, és hat hónapon belül újra be kell jelentkezniük a háziorvosukon keresztül, hogy biztosítsák helyüket a várólistán.
Ezt nagyon kiábrándító hallani.”
– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére