Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transznemű ügyekről taníttatná az iskolásokat a miniszter

888.hu

2023.01.05. 13:20

Sokszínűség.

 

Roderic O'Gorman, Írország gyermekekkel, egyenlőséggel, fogyatékossággal élőkkel, integrációval és ifjúsággal foglalkozó minisztere azt nyilatkozta, hogy az ország általános iskolás gyermekeit „transznemű témákról” kellene tanítani, hogy megfelelően neveljék őket a „sokszínűségre”.

Az egyébként meleg politikus korábban botrányba keveredett, miután nyilvánosan megosztott egy fényképet, amelyen Peter Tatchellel, az Egyesült Királyságban jól ismert jogvédő aktivistával látható, akit azzal vádoltak, hogy egy pedofíliapárti könyvet védett. Tatchell a maga részéről határozottan tagadja a gyermekbántalmazás támogatását.

Az Irish Independent című nagy példányszámú napilapnak nyilatkozva O'Gorman kifejtette, hogy az írországi általános iskolai rendszerben a sokszínűség témakörében az oktatás részeként transznemű kérdéseket tanítsanak a gyerekeknek.

 

Fontosnak tartom, hogy az általános iskolások is megértsék társadalmunk sokszínűségét.”

– mondta a miniszter a lapnak, miután azt is kijelentette, hogy „a transzneműséggel kapcsolatos kérdéseknek az általános iskolai tanterv részét kell képezniük”.

A miniszter a továbbiakban elmondta, hogy dolgozik azon a lehetőségen, hogy a 16 év alattiak az országban legálisan nyilatkozhassanak saját nemi identitásukról. A zöldpárti politikus továbbá támadta azokat, akik kritizálnák a transzneműséget.

„A transz emberek jogai az országunkban nem képezhetik vita tárgyát. A diskurzus, különösen a közösségi médiában, az elmúlt években hihetetlenül rosszindulatúvá vált a transz közösség tagjaival szemben.” – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére