Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új Iszlám Államot építenek a fogolytáborok lakói

Schüller Márton Imre

2021.03.24. 17:40

Riportfilmet forgatott a Sky News az Iszlám Állam (IS) legyőzése után táborokban élő iszlamistákról, valamint terrorcselekményekben és azok előkészületeiben részt vett feleségeikről, akik elmondták: amint lehet, visszatérnek az Iszlám Államhoz, mert egyedül az képviseli istenük akaratát.

 

A riport egy tragikus sorsú fiatal lány történetével kezdődik, akit az anyja kényszerített, hogy tizenegy évesen hozzámenjen az IS egyik harcosához. Azóta a férfi elesett a harcokban,

a lányt pedig – valószínűleg az anyja kérésére – többször is meglőtték az Iszlám állam emberei.

Az ilyen és ehhez hasonló történetek mindennaposak az észak-szíriai al-Hol menekülttáborban.

Az al-Hol területén jelenleg is több mint hatvanezer ember él a szélsőséges iszlám szabályai szerint. Az Iszlám Állam 2019-es legyőzése után a terrorszervezethez tartozók családjait itt helyezték el, viszont

jelenleg semmilyen terv nincs arról, hogy a későbbiekben mi lesz velük.

Az ott élők egy része azonban eredetileg nem szír vagy iraki állampolgár, hanem Európából, Marokkóból vagy más országokból csatlakozott a terrorszervezethez.

A riportban több talpig feketébe öltözött nő is úgy nyilatkozik, hogy visszatérne az Iszlám Államhoz, mert egyedül ők képviselik az istenük akaratát.

A videóban többször is mutatnak kisgyerekeket, aki parittyákkal felszerelkezve fenyegetően lépnek fel a riportot készítőkkel szemben.

A Sky Newsnak Kino Gabriel, a kurd fegyveres erők szóvivője is nyilatkozott az ügyben.

Elmondta, hogy

a táborban lakó anyák a gyerekeiket szisztematikusan a szélsőséges iszlám tanaira oktatják.

Ők nem ismernek semmilyen más világnézetet vagy eszmerendszert az Iszlám Államén kívül.

Gyakorlatilag dzsihadista harcosok egy új generációja nő fel ott.

(Ugyanez a stáb már két évvel ezelőtt is forgatott a táborban. Akkor az egyik kisfiú azt mondta: „Le fogunk titeket mészárolni”.)

Vannak olyanok is al-Holban, akik megtagadják az IS eszméit. Ha az ott élő szélsőségesek nem ölik meg őket, áthelyezik egy másik, kicsit északabbra lévő táborba. Ezek az emberek többnyire nem a szír vagy iraki állampolgárok közül kerülnek ki.

Sokan közülük szeretnének visszatérni azokba az országokba, ahonnan jöttek, de semelyik állam nem akarja visszafogadni őket.

A riportban egy eredetileg Oroszországból érkező nő is nyilatkozik. Zokogva ismeri be, hogy hibát követett el azzal, hogy csatlakozott az IS-hez, de nem szeretné, hogy gyermekei bűnhődjenek az ő tetteiért.

A Sky News a Twitteren is közzétett egy részletet a riportból:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére