Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb amerikaifutball-csapat térdelt le a liberális felsőbbrendűség előtt

888.hu - MTI

2020.07.18. 15:35

A kanadai amerikaifutball-ligában (CFL) szereplő Edmonton Eskimos is megváltoztatja a nevét.

Miközben a TSN és Postmedia is arról számolt be, hogy a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Redskins (Rézbőrűek) után a kanadai klub is nevet vált, utóbbi ezt nem erősítette meg, és a témával kapcsolatosan egyelőre diplomatikus közleményeket adott ki.

Kiemelték: a klub nevéhez fűzött információkat és visszajelzéseket elismerik és értékelik, tekintve, hogy azok amúgy is összecsengnek az egyesület törekvéseivel. Ennek érdekében a témában már három éve végeznek kutatásokat, elsősorban Kanada északi részén. A jelenlegi körülmények csak felgyorsítják ezt a folyamatot, és további hozzájárulást kérnek az őslakos inuitoktól, valamint a klub partnereitől és szponzoraitól. Utóbbiak közül már több kifejtette, hogy szívesen látnák a klub nevének felülvizsgálatát.

Bár a nyelvészek szerint az eszkimó szónak – amelyet csak más népek használnak az őslakosokra – nincs pejoratív jelentése, Kanadában az elnevezés sértőnek számít, így a politikai korrektség jegyében helyette az „inuit” szót használják. Az Edmonton Eskimost 1949-ben alapították, bár más csapatok 1895-1923 és 1929-1939 között más működtek ezen a néven.

Egyes észak-amerikai klubok nevének megváltoztatása hasonló okból, az őslakos indiánokra nézve sértő elnevezés miatt az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat hatására került ismét napirendre.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére