Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb értékes festményt rongáltak meg a „klímakretének”

888.hu

2022.10.28. 12:20

Ezek megőrültek.

 

Egy klímaaktivista Johannes Vermeer világhírű „Leány gyöngy fülbevalóval” című festményére ragasztotta a saját fejét egy hágai múzeumba. Egy másik aktivista pedig a festmény melletti falra ragasztotta magát, miközben paradicsommal öntötték le a társát.

 

 

Az incidensről készült videón hallani lehetett, ahogy a bámészkodók „obszcén” kiáltásokkal illették a tiltakozókat, akik az éghajlatváltozás pusztító hatásaira akarták felhívni a figyelmet.

A történelmi vásznat – amelyet 1665 körül festett a holland barokk kori művész – egy üvegfal védi.

A múzeum közölte, hogy „szerencsére az üveg mögött lévő remekmű nem sérült meg”, hozzátéve, hogy „megértjük a klímaaktivistákat. Ők a természet megóvásáért szállnak harcba. Mi azonban a kulturális örökségünk megőrzése mellett foglalunk állást”.

A két aktivistát, valamint egy harmadikat, aki filmre vette az esetet, letartóztatták „tulajdon elleni nyilvános erőszak” miatt.

 

Nem ez volt az első alkalom, amikor híres, felbecsülhetetlen festmények ellen fordultak a klímaaktivisták.

A Extinction Rebellion nevezetű radikális környezetvédő szervezet két aktivistája Pablo Picasso Mészárlás Koreában című festmény üvegburkolatához ragasztotta magát, és kitett egy „Klímakáosz = háború és éhínség” feliratú transzparenst.

 

A londoni Nemzeti Galériában két megvadult aktivista paradicsomlevest öntött Vincent Van Gogh Napraforgók című világhírű alkotására.

 

Németországban egy tüntetőpáros krumplipürével öntötte le Claude Monet Kazlak című festményét, mielőtt a falhoz ragasztották magukat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére