Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiakadt a transznemű bináris, hogy nem játszhat a női futball csapatban

888.hu

2022.02.11. 07:30

Ezeknek semmi sem szent.

 

A Labdarúgó Szövetség transzjátékosokra vonatkozó politikája azután került górcső alá, hogy a helyi alapbajnokság, a Super 5 egyik tisztviselője állítólag azt mondta az egyik transznemű, nem bináris futballistának, hogy nem játszhat a női bajnokságon.

(Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy fogalmunk sincs, hogy lehet valaki egyszerre transznemű és nem bináris is.)

Camden Bells FC (azóta priváttá tett) Instagram-bejegyzésében olvasható indoklás értelmében, azért nem támogatják a transz-nem bináris futballjátékosokat, mert

aggódnak a jövőbeli ellenfél jólétéért.

A PinkNews szerint a tisztségviselő azt mondta a játékosoknak, hogy csak a labdarúgó-szövetség és a FA 2014-es, a labdarúgásban játszó transz emberekre vonatkozó irányelveket követik. Az említett szabálykönyv egyébként nem tesz említést a nem bináris futballistákról.

A dokumentum kimondja, hogy egy személy mindaddig nem jogosult futballmérkőzéseket játszani, amíg az FA írásos engedélyt nem ad rá.

Az FA a transzneműekre vonatkozó politikája kimondja továbbá azt is, hogy a nemi identitás nem lehet akadálya a labdarúgásban való részvételnek, de a transzneműek befogadásának támogatása feltételhez kötött. Orvosi igazolást igényel és évente ellenőrizni kell, ugyanis

ha az egyik játékos hormonszintje nem éri el a dokumentumban meghatározott küszöbértéket, akkor potenciálisan veszélyezteti a többi játékos biztonságát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére