Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vétóval fenyegették, mégis elfogadták a transzneműek sportolását tiltó törvényt

888.hu

2022.04.13. 18:30

A demokraták őrjöngenek.

 

A „Méltányosság a női sportban”, más néven HB 972 törvényt 115-84 arányban fogadták el Pennsylvaniában, miután az állami képviselőház tagjai egy óra húsz percig beszéltek a pro-kontra álláspontjukról – számolt be a Daily Item. Egy hasonló törvényjavaslat már folyamatban van a szenátusban SB 1191 néven, ahol a republikánusok szintén túlsúlyban vannak a demokratákkal szemben.

A demokrata Tom Wolf kormányzó a tanácskozás alatt tweetelt, és azzal fenyegetőzött, hogy megvétózza a törvényjavaslatot, ha az átmegy.

 

Nem jut át az íróasztalomon.”

– figyelmeztetett Wolf.

 

 

A szélsőbaloldali kormányzó egy másik törvényjavaslat támogatásáról beszélt, amely „fokozná a pennsylvaniai LMBTQ-közösség védelmét”. A Daily Item szerint a HB 300 „módosítaná az állami emberi kapcsolatokról szóló törvényt, hogy kiegészítse azt a nemen, szexuális irányultságon, nemi identitáson vagy kifejezésen alapuló diszkrimináció elleni védelemmel”.

 

A GOP vezette jogszabály fő támogatója, Barbara Gleim állami képviselőnő Lia Thomas transznemű úszónőt hozta fel példaként arra, hogy miért van szükség a női sportok méltányosságáról szóló törvényre. Thomas, egy férfi, aki nőnek mondja magát, a Pennsylvaniai Egyetem női úszócsapatában versenyez, és nyilvánvaló biológiai előnyei miatt tényleges nők elől lopja el a címeket.

 

 

A nők a tisztességes versenyfeltételei csorbulnak, amikor biológiai férfiakkal kell versenyezniük.”

– mondta Gleim.

 

Ez a jogszabály az én gyermekemet és a hozzájuk hasonlókat támadja, egyszerűen azért, mert olyanok, amilyenek, és mert úgy döntöttek, hogy kifejezik emberi mivoltukat.”

– mondta Joseph Hohenstein állami képviselő, akinek a gyermeke transzneműként azonosítja magát.

 

A törvény amellett, hogy az iskolákat arra kötelezi, hogy a sportcsapatokat férfi, női, koedukált vagy vegyes csapatokként jelölje meg, biztosítja azt is, hogy minden olyan diák, akit „megfosztanak egy sportolási lehetőségtől, vagy aki közvetlen vagy közvetett kárt szenved” egy ismert jogsértés következtében, beperelheti az iskolát vagy a főiskolát. Azok a diákok, akiket megtorlás ér, mert törvénysértést jelentettek, szintén beperelhetik a jogsértő iskolát, intézményt, sportegyesületet vagy szervezetet.

Hasonlóképpen, a kárt szenvedett iskola vagy felsőoktatási intézmény beperelheti a jogsértő kormányzati szervet, engedélyező vagy akkreditáló szervezetet, illetve sportegyesületet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére