Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Voldemort és Draco Malfoy után Bellatrix Lestrange is védelmébe vette J. K. Rowlingot

888.hu

2022.11.30. 15:30

A színésznőt rengeteg kritika éri, amiért kiáll a nők valódi biológia értékei mellett.

 

Helena Bonham Carter angol színésznő is felszólalt a cancel-kultúra ellen, megvédve Johnny Depp-et és J. K. Rowling-ot.

Az 56 éves Carter a The Timesnak beszélt arról, mit gondol Deppről és Rowlingról, akiket a közönség és a média egyaránt becsmérel.

 

Gyűlölöm a z eltörlés kultúráját. Eléggé hisztérikussá vált, ez már egyfajta boszorkányüldözés, illetve a megértés teljes hiánya.”

– mondta Carter.

A Harry Potter-filmekben Bellatrix Lestrange karakterét megformáló színésznő szerint Deppet „teljesen igazolták” a volt felesége, Amber Heard elleni rágalmazási perét követően, amely azzal végződött, hogy egy virginiai esküdtszék 10 millió dollárt ítélt neki.

Megkérdezték tőle, hogy a per azt jelzi-e, hogy „a #MeToo inga visszalendült”, mire Carter azt válaszolta, hogy szerinte Heard felszállt erre az ingára.

„Ez a probléma ezekkel a dolgokkal – hogy az emberek felugranak a szekérre, mert az éppen a trend.” – fogalmazott.

Ami Rowlingot illeti, Carter szerint a visszatetszés részben azért ilyen szélsőséges, mert a milliárdos Harry Potter-író híres. Szerinte a harag „nem lenne ilyen nagy”, ha Rowling műve nem lenne „a legfenomenálisabb siker”.

A Harry Potter legtöbb színésze nem ezen az állásponton van. Sokan közülük Rowling ellen léptek fel, mondván, hogy kiállnak a transznemű emberek mellett.

Legutóbb Daniel Radcliffe színész mondta, hogy fontos, hogy a transzneműek vitájában mérlegeljen, és kiálljon Rowling ellen.

 

Nagyon sok queer és transz gyerekkel és fiatallal találkoztam, akik azonosultak Potterrel ebben a témában.”

– mondta a 33 éves színész az IndieWire-nek.

„És amikor láttam őket, azt akartam, hogy tudják, nem mindenki érez így közülünk.”mondta Radcliffe.

 

Azonban vannak olyan színészek a filmsorozatból, melyek kivételnek számítanak. Ilyen a Draco Malfoy-t alakító Tom Felton aki szerint a franchise szerethető örökségéért egyedül J. K. Rowlingot illeti a köszönet. Egyezik az álláspontjuk azzal kapcsolatban, hogy a transznemű ideológia eltörölheti a nőiességet.

 

 

Valamint Ralph Fiennes – aki a Harry Potter-filmekben Lord Voldemortot alakította – is szintén a transznemű mozgalom Rowling elleni folyamatos támadásaival kapcsolatban nyilatkozott.

 

Az ellene irányuló szóbeli gyalázkodás undorító, megdöbbentő. Úgy értem, meg tudom érteni azt a nézőpontot, amelyik dühös lehet arra, amit a nőkről mond. De nem, ettől még ő nem valami obszcén, überjobboldali fasiszta. Ő csak egy nő, aki azt mondja: »Nő vagyok, és úgy érzem, hogy nő vagyok, és azt akarom, hogy kimondhassam, hogy nő vagyok«.”

– fogalmazott a színész.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére