Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Woke-mozgalom: egyes szerepeket csak azonos etnikai és szexualitású színészek játszhatnak

888.hu

2022.03.08. 07:00

Ian McKellen szerint nincs arra igény, hogy meleg csak meleg szerepet játsszon.

 

A nyíltan meleg Ian McKellen a woke-aktivisták és újságírók körében egyre erősödő felhívásra reagált, mely szerint a filmek és tévéműsorok szereplőit csak azonos etnikai és szexuális hovatartozású színészek játszhatnák.

 

Az az érv, hogy egy hetero férfi nem játszhat meleg szerepet, és ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy én nem játszhatok hetero szerepet, és nem fedezhetem fel a heteroszexualitás izgalmas témáját mondjuk a Macbethben? Mi színészek vagyunk. Színészkedünk”

– mondta a Gyűrűk Ura sztárja a BBC2-n sugárzott interjúban.

 

McKellen 1976-ban játszotta Shakespeare Macbethjét a Royal Shakespeare Company 1976-ban bemutatott, elismert produkciójában, amelyet a televízió is közvetített.

Karrierje során hetero és meleg karaktereket is megformált.

 

Az interjúban az X-Men sztárja beszélt arról a vitáról, amely Helen Mirren Golda Meir szerepével kapcsolatban alakult ki egy készülő filmben.

 

Egy nem zsidó nem játszhat zsidót, és egy zsidó nem játszhat nem zsidót?”

– mondta McKellen.

 

Tavaly Eddie Redmayne színész sajnálatát fejezte ki A dán lány című filmben Oscar-díjra jelölt szerepe miatt, mondván, hogy

transznemű karaktert játszani „hiba” volt.

 

Javier Bardem színészt is kritika érte, amiért Desi Arnaz szerepét játszotta a nemrégiben bemutatott Ricardóként című filmben. Néhány újságíró megkérdőjelezte, hogy miért egy spanyol színész játssza egy kubai szerepét.

Aaron Sorkin író-rendező elutasította a kritikákat, mondván, semmi helytelen nincs Bardem szereposztásában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére