Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavargásra emlékeztető bulit csaptak szilveszter éjjel német nagyvárosokban

888.hu

2023.01.01. 13:52

Gyújtogatás, vandalizmus, és sok sebesült – ez a szilveszter éjszaka mérlege Berlinben és több német városban.

 

Az Origo beszámolója szerint Berlinben szilveszterkor pirotechnikai eszközökkel lőtték a járműveket, épületeket és járókelőket. A rendőrök és a tűzoltók is tűz alatt voltak. A rendőrök, mentők és a tűzoltók is megsérültek a tűzijátékoktól a műveletek során – írta a Die Welt. A város több pontján szándékosan lőttek tűzijátékkal járművekre és épületekre, valamint emberekre.

A város több pontján szándékosan lőttek tűzijátékkal járművekre és épületekre, valamint emberekre.

Tempelhof kerületben egy buszt pirotechnikai eszközökkel és tűzoltó készülékkel dobáltak meg. A szélvédő tönkrement. A Lichtenrade kerületben a rendőrség szerint 60–80 ember próbált meg tűzijátékkal felgyújtani egy járművet.

A berlini tűzoltóság több mint 1700 hívásra reagált, ami közel 700-zal több, mint egy évvel ezelőtt. Ez az újév reggeli előzetes mérleg szerint. A jelentés szerint 22 ember sérült meg petárdák és rakéták által.

38 esetben támadtak a mentőszolgálatokra, és 15-en megsérültek

Az egyik sérült mentőst kórházba is kellett vinni. „Ezt a magatartást semmi sem indokolja, és csak a leghatározottabban elítélni tudom.” – mondta Karsten Homrighausen tűzoltóigazgató.

A jórészt migránsok lakta Neuköllnben riasztófegyverekkel lőttek a rendőrökre.

Szintén a fővárosban egy üzlet kirakatát „lerobbantották”. „Kollégáink gyorsan megérkeztek, majd szó szerint tűz alá vették őket.” – tweetelte a rendőrség. Egy rendőr sérüléseket szenvedett. Mitte-ben egy nő a nyakán sérült meg egy petárda miatt. A rendőrség a város más részein is jelentett tűzijátékkal kapcsolatos incidenseket.

Jelentős zavargások voltak Düsseldorfban, a zsúfolt óváros mellett a város egész területén voltak összecsapások.

Lipcse Connewitz negyedében álarcosok gyújtogattak és támadtak a rendőrökre. Connewitz az egyik legjelentősebb németországi központja az agresszív szélsőbaloldalnak és az antifának.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére