Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

350 ember akarja elfoglalni a Margit hidat

888.hu

2022.07.18. 08:30

Sok médiamunkás volt kíváncsi a ma reggel 7-re meghirdetett tüntetésre, azonban az érdeklődők száma még az eddigiektől is jelentősen elmaradt. A kezdésre nagyjából 100 ember gyűlt össze a Margit híd pesti hídfőjénél.

 

A „tömeg” tíz perc után elindult a hídon, azonban a nagykörút külső sávjába engedték csak be őket a tüntetést biztosító rendőrök. Jóllehet, ahhoz nem is volt elég ember, hogy az egész hidat „elfoglalják”. – írja a Magyar Nemzet.

A mai demonstráció már a hatodik múlt hétfő óta, a szervezők ezúttal már-már kínosan próbáltak ügyelni rá, hogy baloldali politikusok még véletlenül se tűnjenek fel a színen, így hivatalosan a futárok tüntetéseként harangozták be az eseményt.

 

A megjelentek között ennek ellenére alig látni biciklis futárt, akik ott vannak, azokat nagy erőkkel fényképezik a sajtó munkatársai.

 

Az időközben a bámészkodókkal együtt nagyjából 300 fősre „duzzadt” tömeg a hídon két részre oszlott. Az első fél órában a Margit híd északi oldalára, a híd feléig engedték fel őket a rendőrök, viszont ahhoz nem voltak elegen, hogy ilyenformán az objektum negyedét megtöltsék emberekkel.

 

A résztvevők egy kisebb csoportja dühösen visszaindult a híd közepétől, hogy szóljon a többieknek, ne hagyjanak lyukakat a hídon. Ők még nem tudták, hogy nem a pesti oldalon ragadt emberek hibája, hogy nincsenek elegen a híd negyedének feltöltéséhez.

 

Több helyről hallani a szervezők részéről, hogy „ez így katasztrófa”, a demonstrálók túl kevesen vannak ahhoz, hogy lezárják a hidat.

Ennek ellenére a tüntetők elkezdenek beszivárogni a híd belső sávjaiba, a villamossíneket a szervezők kérésére szabadon hagyják.

 

Háromnegyed órával a kezdés után a tüntetők végül lezárják a Margit hidat.

 

A nagyjából 350 összegyűlt ember a pesti oldalról a híd első 300 méterét állta el, a felhajtóhoz futárok hátitáskáit rakták gúlákba. A rendőrök már a Nyugati pályaudvarnál elterelik a forgalmat a blokád miatt.

A hidat azonban még a feléig sem tudják feltölteni a tiltakozók.

 

Borítókép: Magyar Nemzet

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére