Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal miniszterelnök-jelöltje már a melegekkel is viccelődik

888.hu

2022.03.30. 13:00

Márki-Zay Péter nem először tesz dehonesztáló megjegyzéseket a szavazókra. A baloldali jelölt egy korábban megosztott videója például az LMBTQ-szervezetek felháborodása miatt került törlésre.

 

Kampányunk egyik meleg tagja, amikor azt mondták, hogy ... »egy meleg kézfogást«, erre azt mondta, hogy »akkor jövök!«”

 

– mesélte Márki-Zay Péter vasárnap, egy XVI. kerületi lakossági fórumon, ahol Vajda Zoltán helyi összellenzéki jelölttel közösen korteskedtek. A társaság nagy hahotára fakadt a melegvicc hallatán – számol be róla a Ripost.

 

 

A lap emlékeztet: Márki-Zay Péter korábban már több ormótlan viccet is elsütött szereplései alkalmával. A szövegek szereplője jellemzően az amerikai fekete közösség tagjai, akiket Márki-Zay következetesen „négereknek” nevez, ami az USA-ban a rasszizmussal egyenlő.

 

Milyen érzés vaknak lenni?”

 

– kérdezte a riporter a jelölt által elmesélt viccben Steve Wondertől.

 

 

Még mindig jobb, mintha néger lennék”

 

– mondta el a csattanót Márki-Zay. (Ebben az esetben a vak embereken is gúnyolódik, tegyük hozzá.)

De hallgatóságának egyszer arról is mesélt,

hogy miben hasonlít Trianon és Michael Jackson.

 

A ripost.hu összegyűjtötte MZP néhány ehhez hasonlóan otromba viccét.

Márki-Zay Pétert már többször azon kapták, hogy gyűlöletkeltésre alkalmas szavakkal illette egy-egy kisebbség tagjait. A baloldal jelöltje magára haragította az LMBTQ-lobbit is, amikor egy gusztustalan videót tett ki a Facebook-oldalára, amelyben az általa vizionált „fideszes melegeket” kritizálta.

 

A videó annyira ízléstelen volt, hogy végül a hazai LMBTQ-szervezetek tiltakozása közepette kellett levennie az oldaláról.

 

Többször is értekezett a hazai zsidóságról, egyszer például arra kérte őket, hogy egy időközi választáson szavazzanak a baloldal antiszemita jelöltjére, Bíró Lászlóra.

Márki-Zay Péter kijelentései közül is talán azok a legvisszatetszőbbek, amikor a „fogyatékos” kifejezéssel próbálta sértegetni politikai ellenfeleit. Ezt videóiban többször is megtette az elmúlt években, többek között a „fideszes propagandistákat” és a hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezte így.

 

A fogyatékos szót rendszeresen sértésként használja.

 

A „fogyatékos” kifejezés szitokszóként való használata nemcsak döbbenetet és tiltakozást váltott ki, egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán számon is kérte a jelöltet.

 

Alázod a rokkant embereket meg az öregeket?”

 

– kérdezte.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére