Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali antiszemitizmus sem Brüsszelt, sem a nyugati sajtót nem háborítja fel

V4NA, 888.hu

2020.09.09. 17:31

Annak ellenére, hogy a nemzetközi sajtó és a nyugat-európai politikusok módszeresen antiszemitizmussal vádolják Magyarországot, most cinkos módon hallgatnak arról, hogy egy rasszista, antiszemita kijelentéseiről elhíresült politikus indul az egyik időközi választáson. A The Sunday Times bár korábban aggódott, most annyira még sem érdekli az antiszemitizmus – számolt be róla a V4NA.

Idén februárban a brit The Sunday Times foglalkozott a magyarországi antiszemitizmussal. A portál abban a Borsodi választókerületben járt, ahol most éppen időközi választást tartanak. Akkor

arról írtak, hogy a választókerület egyik települése zsidó zarándokhely lett, azonban a helyiek „nyíltan ellenségesek a zsidókkal szemben”.

A Times cikkében szerepel a Cipők a Duna-parton című budapesti holokauszt-emlékmű is.

Felettébb érdekes, hogy a lap elfelejtette megemlíteni, hogy a Jobbik nevű radikális párt egyik politikusa, Kulcsár Gergely korábban beleköpött az emlékmű cipőibe, és „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot. Az is előfordult, hogy Kulcsár egyébként náci horogkeresztekből összerakott üdvözlőlevelet küldött a párttársainak újév alkalmából.

A párt volt elnöke, Sneider Tamás esküvőjén egy náci karlendítést is látni lehetett.

A Jobbik európai parlementi képviselője, Gyöngyösi Márton korábban a magyar parlamentben beszélt arról, hogy listázni kellene a zsidó képviselőket.

Az ügy érdekessége, hogy a közelgő időközi választáson a magyarországi ellenzék a választókerületben a szintén jobbikos Bíró Lászlót jelöli.

Azt a Bírót, aki szintén durva antiszemita megjegyzéseket tett a közösségi oldalán. Az egyik posztban azt írta,

a kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt.

Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet„. Egy

másik bejegyzésében a politikus arról írt, hogy Németországban a nemzetiszocialisták hatalomra kerülése után rend és gazdasági-politikai stabilitás lett.

Mindezek után egy hozzászólásában Budapestet Judapestnek nevezte az összellenzéki jelölt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség

kérdéseket intézett a The Sunday Timeshoz, hogy megtudják, tervezik-e, hogy beszámolnak Bíró László ügyéről,

illetve ők is antiszemitának tartják-e a politikus megnyilvánulásait.

Választ azonban eddig nem kaptak.

Hasonlóan járt el Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős magyar államtitkár is. A politikus Twitter-oldalán a brüsszeli Politico-nál és a Financial Timesnál érdeklődött arról, hogy beszámolnak-e Bíró László történetéről.

 

Kovács Zoltán megkereste Michael Roth, német külügyi államtitkárt is az üggyel kapcsolatban, aki nemrég antiszemitizmussal vádolta Magyarországot.

 

A magyar politikus sajtóosztályától a V4NA nemzetközi hírügynökség megtudta, hogy Kovács Zoltán erre sem kapott semmiféle választ.

A V4NA Brüsszelben is érdeklődött arról, hogy szerintük van-e helye egy antiszemita kijelentéseiről elhíresült embernek az európai politikai porondon. Válasz azonban onnan sem érkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére