Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali városvezetésnek hála, torzó maradhat sok kerületi beruházás

888

2021.01.13. 07:59

Torzó maradhat sok kerületi beruházás, lejárt támogatások, csökkentett műszaki tartalmak, megtorpant projektek és elrontott fejlesztések jellemzik az előző ciklusban fedezettel rendelkező és jóváhagyott budapesti elképzeléseket – írta a Magyar Nemzet szerdán.

Példaként említik egyebek mellett, hogy a II. kerületben már második éve csúszik a Széna tér felújítása, a 2019-es önkormányzati választást követő áttervezés után három ütemben valósul meg a beruházás.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek ezzel kapcsolatban korábban azt mondta: nem számítottak arra, hogy ekkora szakmai hiányosságokkal kezdenek el tevékenykedni a fővárosban. Felidézte, hogy a Széna tér megújítására volt egy koncepció, ám a főváros új vezetésének a térről

az volt az első gondolata, hogy a régi terveket át kell írni”.

A lap cikke kitér arra, hogy Józsefvárosban továbbra is ponyva fedi a legendás Corvin áruház homlokzatát, noha Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője a felújításra kilobbizott háromszázmillió forint kormányzati támogatást.

– A mi időnkben a nagy fejlesztésekre megvoltak a források, fedezet nélkül nem is lehet szerződést kötni. Az idei évben pénzügyileg nem áll rosszabbul a főváros, mint tavaly. Sőt évről évre nőttek az adóbevételek, ráadásul a nagy projektekre el voltak különítve a források, már csak szerződést kellett volna kötni, és elkezdeni a felújítást – mondta el a lapnak a korábbi főpolgármester-helyettes. Az őszi önkormányzati választás után megakasztották az induló projekteket, és újratervezésbe kezdett az új fővárosi vezetés.

Budapest egyik legelhanyagoltabb forgalmas csomópontja a VIII. kerületben található Orczy tér. Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatt elrendelt egészségügyi veszélyhelyzetben kapott felhatalmazással élve egy személyben – közgyűlési döntés nélkül – számos útfelújítást törölt a korábban eldöntött beruházások listájáról. De hiába várták már nagyon a budapestiek, a város legforgalmasabb csomópontja, a Blaha Lujza tér felújítása sem kezdődött meg tavaly ősszel, tervbe volt véve az aluljáró felújítása és a környező utcák rendbetétele is. Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után felvetette a tér felújításának újragondolását – számolt be a Magyar Nemzet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére