Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldalnak nem számít a magyar érdek: ha belegebedünk, akkor is támogatják a szankciókat

888.hu

2022.10.07. 15:20

Meglepődtünk?

 

Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és szankció alól, az elmúlt napokban pedig sikerült elérnünk, hogy az új szankciók nem vonatkoznak se Magyarország nukleáris energiájára, se Magyarország gázellátására.”

– közölte Orbán Viktor csütörtökön este egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hozzátette:

Azonban a szankciók az égbe emelték az energia árát, ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell!”

 

 

„(...) van elég időnk, hogy lássuk, hogyan működnek a bevezetett szankciók”Dobrev Klára

 

 

Miközben a magyar kormány mindent elkövet, hogy a brüsszeli bürokraták változtassanak a politikájukon, a magyar baloldal ezzel szemben a szankciók szigorítását követeli, még akkor is, ha az emberek ebbe belegebednek.

Gyurcsányék az orosz földgáz- és kőolajszállítmányok, illetve a Paks II. beruházás leállítását szorgalmazzák nagy erőkkel.

 

„(…) örülök annak, hogy létrejött a szankciós csomag, és Magyarország végül is nem tudta megakadályozni.”
– fogalmazott Karácsony Gergely a szankciók kapcsán.

 

 

Hát ugye Oroszország egy energia-nagyhatalom. Abból van pénze háborúzni, úgy tűnik, hogy drágán adja el az energiát. Ha (ennek megakadályozásához) az kell, hogy szankciókkal sújtsák az energiahordozókat is, amiket Oroszország (szállít), akkor ezt is meg kell lépni. Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni.”

– közölte Karácsony Gergely párttársa, Kocsis-Cake Olivio az ATV adásában még március elején.

 

Kocsis-Cake mellett a Momentum politikusai is azt az ötletet támogatták, hogy Magyarország mondjon le az orosz olajról.

Fekete-Győr András, a Momentum volt vezetője úgy véli, hogy „a szankciók azt üzenik a világ készenlétben álló diktátorainak, hogy a tetteidnek következménye van, nem lehet bármit büntetlenül megtenni. Nekünk, európaiaknak pedig azt üzenik, hogy a békének ára van”.

 

Teljes az egyetértés abban, hogy a gazdasági szankció(csomag) a leghatékonyabb eszköz az orosz agresszió leállítására. A javasolt szankciók jók és hatékonyak. (...) Oroszország az elmúlt hetekben bebizonyította, hogy megbízhatatlan partner, az energiára pedig kizárólag politikai eszközként tekint. Éppen ezért a nukleáris energiát is szankcionálni kell. (...) Ideje a paksi szerződést is felmondani, a Roszatomot pedig kitiltani az EU egész területéről!”

– írta egy májusi Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök, később hozzátette: „Tehát a szankciókat fokozni kell.”

 

A szintén Jobbikos Lukács László György szerint:

attól, hogy az emberek a bőrükön érzik a szankciók hatását, azok még jól működnek.”

 

Hadházy Ákos is a szankciók mellett foglalt állást: „a retorziók a béke eszközei és jobban fájnak Oroszországnak, mint nekünk”.

 

Összességében tehát elmondható, hogy Gyurcsányéknak nem számít a magyar érdek.

Még akkor is a szankciók pártján állnak, ha az az európai gazdaságok hanyatlását, valamint az energiaárak és az infláció emelkedését eredményezi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére