Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK mélyeket hallgat arról, miért egy nácit támogat Szegeden

888.hu

2021.07.31. 12:10

Míg a Mazsihisz szerint nincs helye a magyar közéletben a jobbikos Tóth Péteréhez hasonló, fajgyűlölő nézeteket valló szereplőknek, a DK hallgat arról, hogy miért támogatnak rasszista, antiszemita jelöltet a Csongrád-Csanád megyei Jobbik elnöke személyében, aki egyebek mellett fajvédelmet követelt, a melegeket pedig genetikai hulladéknak nevezte.

 

Mélyen hallgat arról a DK, hogy Gyurcsány Ferenc egy nyíltan fajgyűlölő jobbikost támogat az őszi baloldali előválasztás szegedi kampányában.

A Magyar Nemzet által küldött kérdésekre a párt lapzártáig nem reagált, továbbá arra sem feleltek, hogy továbbra is támogatják-e Tóth Pétert, a Csongrád-Csanád megyei Jobbik elnökét, aki a saját Facebook-oldalán osztotta meg a kampánystandjánál a Gyurcsánnyal készült közös fotót.

A Magyarországi Zsidó Hitközség (Mazsihisz) a Mediaworks Hírcentrumának kérdéseire azt a választ adta, hogy álláspontjuk szerint „antiszemita vagy kirekesztő nézeteket hangoztató személyek ne kapjanak szerepet a magyar közéletben, függetlenül attól, hogy mely magyar politikai tömörüléshez tartoznak, vagy mely párt támogatottságát élvezik.”

Meggyőződésünk, hogy a kirekesztő eszméket hirdető embereknek a magyar közéletben csak politikai múltjuk lehet, de jövőjük nem.”

Emlékeztettek: a szintén jobbikos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bíró László hasonló esetében már jelezték, hogy számukra elfogadhatatlan a rasszista nézeteket vallók közéleti szerepvállalása.

Róna Tamás, a Mazsihisz Rabbitestületének és a Magyarországi Zsidó Imaegyletnek az elnöke elfogadhatatlannak nevezte, „ha valaki politikusként antiszemita, rasszista véleményeket fogalmaz meg”.

Ezekben a témákban én eddig is határozottan kiálltam, és ki is fogok állni”

– nyomatékosította Róna Tamás.

Ismert: Tóth Péter korábban számos kirekesztő, fajgyűlölő kijelentést tett.

A 24.hu még 2014-ben számolt be róla, hogy Tóth a saját közösségi oldalán egyebek mellett

nyilvánosan követelt fajvédelmet, „bibsizett” és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette.

Egy arról szóló újságcikk kapcsán pedig, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”.

A Kurucinfó egyik cikke kapcsán, amelyben arról számoltak be, hogy Csongrád megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást, Tóth Péter megköszönte a jobbikos „harcostársai” munkáját. A Tavares-jelentéssel összefüggésben pedig azt írta a jobbikos megyei elnök, hogy „a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni”.

Tóth a melegekről is gyűlölködő és gyalázkodó kijelentéseket tett korábban:

A végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”

– jelentette ki Tóth 2013-ban a budapesti Pride felvonulás kapcsán.

Egy másik helyen pedig arról értekezett, hogy megszüntetné Szlovákiát. Ezzel kapcsolatban északi szomszédunk nagykövetségének is küldtünk kérdéséket.

Tóth Péter vállalhatatlan megnyilvánulásaira először Hont András hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán. Figyelemre méltó, hogy a baloldali összeborulás számos támogatója erre a publicistát kezdte támadni a kommentszekcióban.

Kemény munka ez András, amit a Fidesz érdekében megteszel. Gondolom jól megfizetik”

– fogalmazott egy felhasználó. Másvalaki azt írta, „gondolom megéri neked hogy a Fidesz szekerét tolod! Régóta figyelem a megnyilvánulásaidat, de egyre egyértelműbb, hogy titokban fideszes vagy”.

Hont, és neked ehhez mi közöd”

– áll egy másik bejegyzésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére