Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dollárbaloldalhoz köthető újabb iratok titkosítását oldhatják fel

888.hu

2023.01.20. 14:00

Kocsis Máté kérte a dokumentumok titkosításának feloldását.

 

Új fejlemények láttak napvilágot a dollárbaloldal ügyében a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén – jelezte a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője jelezte, hogy a magyar választások befolyásolására több pénz érkezett külföldről, és egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőket illetően is.

 

Mivel a ma megismert jelentés 2052. december 31-ig került szabályszerűen titkosításra, és így a részletekről nem áll módomban tájékoztatást adni, ezért kezdeményeztem a minősítés feloldását.”

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

 

 

Továbbá reményét fejezte ki, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lesz a jelentés, hiszen „az ország szuverenitását durván sértő, példátlan akcióról van szó, amelyről minden magyarnak joga van tudni”.

Mint ismert, Márki-Zay Péter a Magyar Hang augusztusi, Gulyáságyú című műsorában maga vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármillió­kat.

Ezután Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szeptemberben a kormánypártok kihelyezett frakcióülése után jelezte: indítványozzák, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. A kormánypárti politikus később kezdeményezte, hogy az illetékes szolgálatok oldják fel az első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását.

Miután ez megtörtént, Kocsis Máté még ősszel a Facebook-oldalán jelezte: a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az érintettek sokszor ellentmondó állításokat tesznek és összevissza beszélnek. A frakcióvezető hozzátette: ez csak a feltárómunka eleje.

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt, a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy nevű szervezeten keresztül az MMM-nek juttatott pénzből finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és YouTube-hirdetéseket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére