Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyurcsányizmus kísértete

Horváth K. József

2021.03.31. 18:35

Kísértet járja be Magyarországot, a gyurcsányizmus kísértete. Nagy Attila Tibor politikai elemző gyalázatos okfejtése kapcsán jutott eszembe a kommunista kiáltvány parafrázisa, aki az elhunytak hozzátartozóihoz való politikai dörgölőzéssel akar közelebb jutni a választási győzelmet jelentő szavazatokhoz.

 

Ez az ember nehezményezi, hogy az ellenzéki politikai pártok nem siratják hangosabban az elhunytakat, mint azok szülei, nagyszülei, gyermekei, unokái, más hozzátartozói. Nem akarják eljátszani azt, hogy nekik jobban fáj az elvesztett szülő, nagyszülő, gyermek halála, mint azoknak, akik vérségi kapcsolatban álltak az elhunyttal. Tudom, hogy ez minden normális ember számára abszurd, a cinizmus csimborasszója, de hogy ne kételkedjenek az egyik televíziós adásban hallható nyilatkozat elhangzásában, idemásolom az idézetet: „Az ellenzék ugyan elmondja, hogy a kormány a felelős, de nem tesz közzé szegmentált üzeneteket. Nem szól külön a gyászolókhoz. Márpedig a választópolgárok tömege, akik siratják a hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, idővel egyre nőni fog.”

Ennyi már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy az ember a mosdóba rohanjon, de még van tovább. Ennek a balos elemzőnek van képe ahhoz is, hogy a hozzátartozók számával matekozzon, akikből szerinte lehet akár 200 ezer is. „Számításom szerint 200 ezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni idővel, s az ellenzék azon része, beleértve a DK-t, miután egyelőre nem szól közvetlenül a gyászolókhoz, nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból fakadó fájdalmat.”

Ez a számtan annyit jelent, hogy ha például a DK közvetlenül szól a gyászolókhoz is, akkor az így megnyerhető szavazatokkal a párt „adott helyzetét el lehet dönteni”. Például a DK-ét tovább lehetne erősíteni, ahogy szavaiból kitűnik. Nincs baj azzal, ha valaki vállaltan a baloldalnak, ezen belül a DK-nak szurkol, de azért az ízléstelenségnek is van határa. A megrendült emberek kiszolgáltatottságára építeni ugyanis a gátlástalanság minősített esete. Politikai haszonszerzésből pedig különösen.

Persze ez a magatartás egyfajta önleleplezés is egyben. Annak a nyilvánosság előtti visszaigazolása, hogy Nagy Attila Tiborban élénken él a gyurcsányizmus szelleme. A politikai elemző nem elégszik meg azzal a merényletsorozattal, amit a gyurcsányizmus a magyarok egészsége, élete ellen eddig elkövetett. Neki kevés a halálkampány, kevés a petíció indítása a kínai vakcina ellen, kevés az, hogy egy DK-s vezető annyira elvakultan igyekezett szolgálni pártja első emberét, annyira ellentmondást nem tűrően agitált a keleti vakcinák ellen, hogy öntudatosan visszautasította a neki felkínált életmentő védőoltást, amiért az életével fizetett. Miközben felesége, aki megkapta azt, megmenekült, s szerencsére ma is él.

Pedig Gyurcsány Ferenc anélkül is hajthatatlan az oltásellenességében, hogy Nagy Attila Tibor segítene neki. Annak ellenére így van ez, hogy Gyurcsány a közösségi oldalán ma is kifejezetten bátorította az embereket a regisztrációra, az oltásra. Merthogy élni kell – írta szemforgató módon.

Csakhogy kicsit korábban éppen úgy bizonytalanságba akarta kergetni az embereket, ahogy az elmúlt egy évben, víruspárti munkássága során folyamatosan. Ismét a kormányt vádolta azzal, hogy nem tudja megszervezni a védekezést. Mint mondta, a kabinet minden intézkedést később hozott meg, mint a körülöttünk lévő országok. Egyet azért – valószínűleg előre megfontolt szándékkal – elfelejtett megemlíteni. Az egész érvelést cáfoló adatot, miszerint hazánk lakosságarányosan az első az Európai Unió oltási listáján, illetve azt is, hogy Magyarországon kétszer annyi lakost oltottak be, mint az uniós átlag. Ami annak köszönhető, hogy hazánk hónapokkal hamarabb rendelte meg a keleti vakcinákat, mint az unió. S ha ezek nem lennének, akkor bizony ma hétszázezer emberrel kevesebb lenne beoltva, ennyi emberéletet kockáztatna a kormány. Az lenne az emberkísérlet, ahogy Gyurcsányék fogalmaztak, ha olyan kevesen juthatnának vakcinához, ahogy a legtöbb uniós tagállamban?

Az emberek pedig pontosan látják, hogy mit ér az Orbán-kormány teljesítménye. A megkérdezettek közül 2,5-szer többen tartják kormányképesnek a jelenlegi kormánypártokat, mint a gyurcsányista közös listát. Sőt, a magukat kormányellenesnek mondó szavazók is kritikusak az ellenzékkel szemben: csak 39 százalékuk véli a baloldalt kormányképesnek. Ilyen adatok birtokában enyhén szólva megmosolyogtató, hogy Gyurcsány megint előjött a segítségkérés mantrájával. Önkormányzatoktól, ellenzéktől, más országoktól, nemzetközi szervezetektől. Mindenkitől, akikkel szét lehetne zilálni az amúgy nagyon is jól szervezett, a külföld által is elismert védekezést. Lehet, hogy ezt a rést érzékelte Nagy Attila Tibor is, amikor gyalázatos javaslatával Gyurcsányék segítségére akart sietni.

Csak megemlítem, hogy Ferencék miként kezelték a gazdasági válságot kormányzásuk idején. 2008-ban és 2009-ben áfát emeltek, elvettek egyhavi juttatást a nyugdíjasoktól és az állami szféra alkalmazottaitól. Befagyasztották a családi pótlékot, csökkentették a táppénzt, felemelték a nyugdíjkorhatárt, ráeresztették a pénzbehajtókat a devizahitelesekre. Miközben most, a járvány végéhez közeledve úgy állunk, hogy szinte azonnal újraindítható lesz a gazdaság.

És ilyen embernek veti fel egy balos politikai elemző azt a gyomorforgató javaslatot, hogy az emberek gyászát is kihasználva próbáljon szavazatokat szedni, hogy újból hatalomra kerülve nyúzhassa tovább az embereket!

Ez a gyurcsányizmus kísértete, amire az ember nem talál szavakat.

Ellentétben a zsákkal, amely mindig megtalálja a foltját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére