Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Nagykörúton több vállalkozás került a csőd szélére a felfestett biciklisávok miatt

888.hu

2021.06.22. 15:30

A dugók állandósultak, a külső sávokat elfoglaló kerékpárosok miatt pedig százával szűntek meg a parkolók, ami miatt több száz üzlet vált megközelíthetetlenné mind az áruszállítóknak, mind pedig a vásárlóknak – számolt be az M1 Híradó.

 

A biciklisávokat úgy alakították ki, hogy a külső sávokat lezárták az autóforgalom elől. A váratlan intézkedést a főpolgármester akkor részben azzal magyarázta, hogy

a koronavírus-járvány miatt sokan választották a kerékpárt a tömegközlekedés helyett.

Karácsony Gergely az M1 Híradó kérdésére akkor azt mondta: az új megoldással több száz parkolóhelyet kell majd feláldozni, és ez a helyben lakókat is érinteni fogja.

Az időközben miniszterelnök-jelöltségre törő főpolgármester azonban tévedett. Mostanra az egykoron élettel teli Ferenc körúti üzletsor kong az ürességtől. Minden második üzlethelyiség kiadó.

A vállalkozások többsége ugyanis elvesztette a megélhetését jelentő vásárlóit.

Az egyik bolt alkalmazottja elmondta, hogy visszaesést tapasztaltak a forgalomban, mivel a vevőik nem tudnak megállni, mert elvették a parkolót.

Egy másik vállalkozó a tarthatatlan helyzet miatt tavaly szeptemberben levelet írt a IX. kerület baloldali polgármesterének,

Baranyi Krisztina azonban válaszra sem méltatta.

Ezek után az üzlettulajdonos Karácsony Gergely főpolgármesterhez fordult, sikertelenül.

Itt kampányol Karácsony Gergely, hogy mennyire a várossal együtt dobog a szíve, és mindenkinek a véleményére kíváncsi, de én ebből semmit nem érzékeltem”

– mondta a vállalkozó.

Az M1 Karácsony Gergelyt és Baranyi Krisztinát arról is megkérdezte, hogy adtak-e a szóban forgó vállalkozásoknak iparűzésiadó-kedvezményt a forgalomcsökkenés miatt, illetve kiszámolták-e, hogy a kerékpársávok koncepció nélküli felfestésével mekkora veszteség érte a fővárost és vele együtt a kkv-szektort.

Ferencváros polgármestere ezúttal sem reagált, Karácsony Gergely hivatala pedig azt írta:

a feltett kérdésekre egy későbbi időpontban adnak választ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére