Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint erkölcsileg nagyon aggályos ez a viselkedés

888.hu

2023.02.13. 20:40

A köznevelési intézmény dolgozóinak a diákok fejlődésének elősegítése a feladata, így bár jogilag nem, de erkölcsileg számonkérhető Bite Zsolt magatartása – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A vezető szerint Bite felelőtlenségét az is mutatja, hogy azzal védekezve tett közzé vetkőzős videókat, hogy ahhoz nem férnek hozzá 18 év alattiak. Ám ez manapság már könnyen megkerülhető.

 

„Nekünk, akik köznevelési intézményben dolgozunk, a gyerekek mindenekfelett álló érdekének képviselete, valamint a testi-lelki fejlődésük elősegítése a legfontosabb feladatunk.“ – nyilatkozta a lapnak a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, Horváth Péter azzal kapcsolatban, hogy egy azóta kirúgott pedagógiai asszisztens azzal kérkedett a világhálóra feltöltött videóiban: 15 éves szeretője van.

Az NPK elnöke elmondta, hogy tudomása szerint jogi értelemben nem számonkérhető Bite Zsolt, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense, akit a botrány kirobbanása után, a hétfői napon kirúgott állásából az Észak-budapesti Tankerületi Központ.

 

Ellenben erkölcsi értelemben teljes mértékben felelőtlennek tartom ezt a viselkedést.”

– szögezte le Horváth Péter. Hozzátette:

„A Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe szerint a munkánk során a növendékeinkkel, a tanítványainkkal a szerephatárokon belül kell maradnunk.”

Horváth Péter arról is beszélt, hogy egy 15 éves diáknak „nyilvánvalóan nagyon kevés vagy akár nincs is tapasztalata szerelmi téren”, nem alakultak még ki nála a felnőtteknél meglévő védelmi mechanizmusok, így egy ilyen aszimmetrikus kapcsolat jellemzően a gyermek sérülésével jár.

 

Visszaélni egy olyan helyzettel, amikor a befolyásolási képességeink sokkal nagyobbak, erkölcsileg nagyon aggályos és kifogásolható.”

– mutatott rá a pedagógus.

 

Borítókép: Magyar Nemzet

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére