Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai jogsegélyt kért az ügyészség az Ördög ügyvédje miatt

888.hu

2021.04.19. 13:30

Összefutnak a szálak.
Az Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegély-kérelemmel fordult a svájciak mellett a Fővárosi Főügyészség az úgynevezett “Ördög Ügyvédje” ügyben, amelyben személyes adatokkal való visszaélés miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda

tudta meg a PestiSrácok.hu. A portál szerint ennek az az oka, hogy az Ördög Ügyvédje blog tárhelyének felkutatása és a finanszírozott hirdetések kapcsán a pénz útja vezette a nyomozókat az USA-ba, illetve Svájcba.

Amerikában találták meg a blog szerverét, az a bankszámla pedig svájci, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették. Mint ismert, az ügyben két személyt is meggyanúsítottak személyes adattal való visszaéléssel, egyikük Czeglédy Csaba, aki ezt meg is erősítette saját közösségi oldalán.

Az ügy aktualitása, hogy egy év hallgatás után új poszt jelent meg az oldalon, amelyben az ördög ügyvédje ismert politikusok neveit emlegetve fenyegetőzik. A másik, hogy néhány napja

Czeglédy Csabát társtettesként elkövetett személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg, abban a büntetőeljárásban, amely az egyik érintett zsarolás miatt tett feljelentése miatt van folyamatban a Nemzeti Nyomozó Irodánál, a Fővárosi Főügyészség felügyeletével.

Czeglédy maga hozta nyilvánosságra kihallgatási jegyzőkönyvének egy részletét. Az iratból kiderül: Czeglédyt azzal gyanúsítják, hogy a nevére kiállított hitelkártyával fizették az Ördög Ügyvédje Facebook-oldal tartalmait.

Az Ördög Ügyvédje posztokat a PestiSrácok.hu szerint egy bizonyos H. Csaba hirdette. H. Csaba profilja azonban nemcsak ezeket a posztokat, hanem a szombathelyi fideszes polgármester-jelölt lejáratására létrehozott oldal posztjait is hirdette. H. Csaba pedig ott van a közösségi oldalon Czeglédy ismerősei között, és személyesen ott volt az önkormányzati választás után a szombathelyi cigány önkormányzatnál rendezett bulin, ahol ölelkezve ünnepelték Czeglédy győzelmét, mandátumszerzését a szombathelyi közgyűlésben.

Mint ismert,

Czeglédy Csabát jelenleg éppen 6,5 milliárd forint értékre elkövetett költségvetési csalással és más gazdasági visszaéléssel is vádolják.

A költségvetési csalás miatt folyamatban lévő büntetőügyben már éltek jogsegélykérelemmel a hatóságok, akkor a Csongrád Megyei Főügyészség az osztrák hatóságokhoz fordult. Az ügyészség akkor közleményben tudatta, hogy a jogsegélykérelem eredményeként 2017. június 27. napján Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben egy kiló aranyrudat találtak, amely értéke 11 millió forint. Annak tisztázását is kérték az osztrák igazságügyi hatóságoktól, hogy Czeglédy Csaba rendelkezik-e Ausztriában bármely pénzintézetnél bankszámlával, vagy értékszámlával. Ennek eredményességéről már nem számoltak be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére