Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Arany János, a migráns

Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő

2020.10.13. 14:30

Juszt László, a valaha szebb napokat látott „tévés személyiség” az elmúlt években – baloldali társaihoz hasonlóan – Orbán-fóbiában szenved.

Minden bokorban diktatúrát lát, bár annyiban új a helyzet, hogy Bíró László közös ellenzéki jelölt megjelenése óta a korábban nem létező fasiszta ellenség most van, és a közös ellenzéki bokorban bújik meg. Persze Juszt ezt nem így látja, a baloldali judapestezés nem zavarja, ilyenkor a balos kettős mérce alapján behunyja a szemét.

Juszt azonban átlépett egy vonalat, és fasiszta tempóban a határon túl született közéleti személyiségeket listázza.

A gyurcsányi gyűlölet szellemében közös listára gyűjti azokat a magyar közéleti, egyelőre jobboldali politikai szereplőket, akik nem a jelenlegi határok között születtek, és nemes egyszerűséggel hazaküldi őket.

Ha visszamennénk az időben (persze csak a mai határok között értelmezhetően és a nemzeti gondolkodásban értelmezhetetlen megközelítésben), egy ilyen juszti listán szerepelne több, a közéletben is aktív, a jelenlegi határokon kívül született gondolkodó, például Arany János, Kölcsey Ferenc, Benedek Elek. Juszt nem érti az egységes magyar nemzet fogalmát, szerinte aki Ártándon született, az magyar, aki Nagyváradon, az ne jöjjön ide.

Elég ebből! Juszt László másokat is listáz? Még milyen listákat vezet Juszt? A külföldön születetteket, a reformátusokat, a katolikusokat, a zsidókat is listázza? A budapestieket és nem fővárosiakat, az öregeket és a fiatalokat?

És persze a „haladó” baloldali hagyományokhoz híven, zavaros gondolatmenetben, a migránsokat és a határon túli magyarokat egyaránt idegenként kezeli, de a határon túli magyarokat és a migránsokat szembe is állítja egymással, mert a migránsokat befogadná, csak a magyarok nem kellenek. Izgatottan várom, mikor csatlakozik a romentumhoz, és mikor fog a magyarok ellenében román és szlovák jelölteket támogatni.

Kedves Juszt László! Ne tegye ezt, nem szép dolog listázni. Én marosvásárhelyi születésű politikusként sem szeretem, és felszólítom, hogy ne listázzon!

Nem illik.

A listájára felkerülhet néhai Kányádi Sándor bátyánk is, akinek a Kuplé a vörös villamosról című verséből visszaüthetnek a sorok:

„hát sic tranzit gloria mundi

a dicsőség így múlik el

honnan lehetett volna tudni

hogy sic tranzit gloria mundi

a dicsőség így múlik el”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére