Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az irodájából a dark weben csinál pénzt egy DK-s képviselő, a rendőrség nyomoz

888.hu - PestiSrácok.hu

2020.10.16. 16:30

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál – tudta meg a PestiSrácok.hu. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban kivonultak és eljárási cselekményt hajtottak végre, illetve lopás miatt nyomoznak.

 

A DK-s Borka-Szász Tamás, aki az ügy érintettje lehet, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból. Az ügyben Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is megszólalt a PestiSrácok.hu-nak, aki elmondta, ha beigazolódik a gyanú, a baloldali politikus súlyos bűncselekményt követett el.

A PestiSrácok.hu (PS) értesülései szerint, a rendőrségi akció során

több informatikai eszközt is lefoglaltak Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi képviselőjének irodájában.

Az egyelőre ismeretlen tettes ellen zajló nyomozásban a kriptovaluta-bányászat merülhetett fel, ami önmagában nem bűncselekmény. Annyi azonban megjegyzendő, hogy a kriptobányász gépeket rendkívül drágán lehet megvenni, általában Kínából rendelik őket.

Niedermüller és Borka-Szász egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI

A kriptobányász gépek rendkívüli módon forrósodnak, ezért balesetveszélyesek, ha nem szakszerűen használják őket. Ráadásul rengeteg áramot is fogyasztanak, feltehetően ezzel függ össze a hatósági eljárás is. A rendőrség a portál megkeresésére annyit közölt, hogy

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás (úgy tudjuk, áramlopás – PS) gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

A PestiSrácok.hu megkérdezett egy szakértőt is, aki elmondta: az eszköz valószínűleg ethereum-bányászatra alkalmas, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy

tárolása amatőr, régen használt fakeretes szerkezetben történik, ami önmagában hordozza a rendkívüli tűzveszélyt.

Az így alkalmazott gépek nagyon erőteljes hőkibocsátással rendelkeznek; nem elképzelhetetlen, hogy a fakeret öngyulladást szenved bizonyos esetekben.

Borka-Szász Tamás korábban a csepeli MSZP-t erősítette, a képen Deme Gáborral, a csepeli kettős gyilkosság felbujtójával látható.

Közben a DK az Indexnek küldött közleményében elismerte a rendőri akciót, majd azt írták, hogy

az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból

A botránnyal összefüggésben megszólalt a portálnak Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy „néhány hete jutott el hozzájuk az az információ, hogy

az egyik DK-s képviselő irodájában egy illegális Bitcoin-bánya működik, ami a dark web egyik pénzcsinálási formája.

Hozzátette:

a dark weben a Bitcoin-bányászatban adathalászok, emberkereskedők, fegyverkereskedők cserélnek pénzt, illetve gyártanak valutát és úgy látszik, a DK-s politikus ebben az illegális tevékenységben vett részt (egyelőre még ismeretlen tettes ellen nyomoznak – PS), közpénzen, áramot lopva

- tette hozzá.

Niedermüller “alig kapott levegőt”, amikor megtudta, mi történt. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS.

Délután megszólalt Erzsébetváros polgármestere is, aki közleményében leírta, hogy

Nehéz nap ez a mai. Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt… Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult. Mi azért jöttünk ide, azért akartunk és akarjuk vezetni ezt a kerületet, mert vannak elveink, meggyőződésünk, hitünk. Hogy mi nem olyanok vagyunk, mint a kormány és annak holdudvara, mi nem lopunk, csalunk, ügyeskedünk. És akkor most a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lop hivatali irodájában. Most akkor mit mondjak? Oly mértékben csalódott és elkeseredett vagyok, hogy alig tudok mondani valamit. Hányszor és hányszor elmondtam, a politikai tisztség – mindegy, hogy milyen szinten – morális elkötelezettséget és elköteleződést is jelent. Sőt, elsősorban azt jelenti. Hogy nem korrumpálódunk, nem lopunk, nem hazudunk, hogy nem a magunk érdekét, hasznát nézzük, hanem a közösséget szolgáljuk. Én mélyen meg voltam győződve, hogy ezt ennek az önkormányzatnak minden tagja hiszi, vallja, és ennek megfelelően éli a mindennapjait. És akkor épp egy DK-s… Egyszerűen fáj, ordítani tudnék, hogy mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni? Miért kell veszélyeztetni mindent, amit lassan, rettenetesen sok munkával elértünk? Miért kell cserben hagyni mindenkit, a többi képviselőt, a pártot, az eszméinket? Tényleg le vagyok sújtva, mélységesen fel vagyok háborodva, erre egyszerűen nem voltam felkészülve. Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen.

Borka-Szász eddig a VII. kerületi pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke volt, korábban a DK elnökségi tagja. Még 2002-ben lépett be az MSZP csepeli szervezetébe, melynek több mint tíz éven át tagja volt, igaz, jó híre már akkor sem volt. 2006-ban az MSZP jelöltjeként egyéniben önkormányzati képviselőnek választották, 2010 őszén újraválasztották. Amikor megalakult a DK, csatlakozott Gyurcsány Ferenc pártjához. Erzsébetvárosban tavaly ősszel lett képviselő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére