Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bagoly mondja... Kereszténygyalázás után talán szerényebben kellene

Filipp Dávid

2020.06.18. 16:00

Az elmúlt napokban terjedni kezdett az interneten egy fekete-fehér mém, amelyen Karácsony Gergely látható, mögötte a leomlott Lánchíddal. A képen a főpolgármester azon gondolkozik, hogy „kellene valahova ide egy biciklisáv”. A mémet rengetegen megosztották, köztük a fővárosi Fidesz is. Azonban kiderült, hogy az eredeti képen Szálasi Ferenc szerepel. A Fidesz közleményben tudatta, hogy az oldaluk kezelőjének nem ugrott be a kép eredetije és nem asszociált Szálasira.

Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képével ébred reggelente – írták, és a mémet azonnal törölték az oldalukról.

A közleményt megosztotta Pápai Gábor, a Népszava állandó karikaturistája is, aki a kommentek között bocsánatkérést követelt a párttól.

 

De pont ő?

Ha emlékezetem nem csal, Pápai volt az, aki akkorát rúgott a keresztényekbe néhány hónappal ezelőtt, amekkorát csak bírt.

A karikaturista ugyanis a Népszavában jelentette meg azt a gyomorforgató rajzot, amelyen a keresztre feszített Jézus látható, mellette pedig Müller Cecília. A képen az országos tisztifőorvost ábrázoló „alak” azt mondja, hogy „Alapbetegsége függőséget okozott.”

Forrás: Népszava

Természetesen ez a „poén” sokaknál kiverte a biztosítékot, nemcsak a hithű keresztényeknél, hanem minden jóérzésű embernél.

Valamiért Pápai nem igyekezett megkeresni azt a szót, hogy bocsánat!

Sőt, még fölényeskedni is kezdett, amikor a KDNP frakcióvezető-helyettese, Vejkei Imre pert helyezett kilátásba az ügy miatt.

A pernek is állok elébe. Nem vagyok jogász, de abból, amit eddig a megígért feljelentésről tudni lehet, nem hiszem, hogy megáll a bíróság előtt még a mai, nem éppen ideális körülmények között sem

– így kommentálta az alkotó a hírt a Media1.hu-nak.

Pápai Gábor néhány hét múlva ismét beletaposott a magyar emberek lelkébe, ugyanis a trianoni békediktátum 100 éves évfordulóján kezdett „viccelődésbe”.

Forrás: Népszava

Ezúttal is elmaradt valamiért a bocsánatkérés, pedig igény minden bizonnyal lett volna rá.

Azonban úgy tűnik, hogy Pápai lételeme a provokáció. 2015-ben arról beszélt, hogy csupán azért nem rajzol „annyira vadakat”, mint a Charlie Hebdo meggyilkolt alkotói, mert nincs kedve. Ráadásul azt is elárulta, karikaturistaként nem érzi veszélyben magát Magyarországon.

Persze tudjuk, hogy a hazai baloldal nem a következetességéről híres, azonban ez most a bagoly mondja verébnek közmondás tankönyvi leírása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére