Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Büntetőeljárás alatt álló oligarcha finanszírozza a baloldalt

888.hu

2021.03.12. 15:15

A műtrágyakirályként ismert Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor.

 

Az ellenzéki előválasztást szorgalmazó volt SZDSZ-es háttérember egy másik autóval koccant február végén. Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke hol és kinél járhatott a balesetet megelőzően: a Vadhajtások szerint ugyanis Bige László nyíregyházi nagyvállalkozónál volt vendégségben. Bigét, az egyik leggazdagabb magyart, decemberben vették őrizetbe gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt – írja a Mandiner.

A baleset körülményeiről a helyszíni beszámolók szerint annyit lehet még tudni, hogy „a birtokról történő kifordulásnál” történt az ütközés. Horn egy Audi Q7-esben ült, azt nem lehetett tudni, hogy ő vezetett-e, de a cikk szerint táskáját a vezetőülés felőli oldalról vette ki. A gépkocsit elszállították, rendőrségi intézkedést nem lehetett észlelni – olvasható a Mandiner oldalán. A portál egyébként az ügyben néhány kérdés erejéig Horn Gábort is megkereste, választ azonban nem kaptak.

Fotó: Vadhajtások

Mint ismert, a milliárdos Bige ellen tavaly májusban vádat emelt az ügyészség, akkor börtönbüntetés kiszabását és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta, jelenleg házi őrizetben van. A Nitrogénművek tulajdonosát több bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg: kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, egyrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint egyrendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével.

A Gyurcsány alatt milliárdossá váló Bigét a képek tanúsága szerint a házi őrizete alatt látogatja Horn Gábor, aki öt éven keresztül vezette és koordinálta a Soros-alapítvány oktatási programját. Horn volt SZDSZ-es ügyvivő és parlamenti képviselő is, aki a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH), majd az SZDSZ bukása után gyorsan nyugdíjba vonult kedvezményes képviselői nyugdíjasként. 2010-től pedig a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedik.

Úgy tűnik, négy éve még Simicska volt a fő finanszírozó, most pedig Bige az...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére