Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás szerint felháborító, hogy az EP-alelnök Magyarország ellen uszít

888.hu/MTI

2022.10.20. 12:40

Az Európai Parlament (EP) szocialista alelnöke, „Katarina Barley által képviselt szélsőséges magatartás megmérgezi az európai együttműködést és aláássa az Európai Parlament tekintélyét, ezért nem maradhat következmények nélkül” – írta Deutsch Tamás, az EP fideszes képviselője Roberta Metsolának, a testület elnökének címzett keddi levelében.

 

A Fidesz uniós parlamenti delegációjának elnöke Barley „újabb Magyarország-ellenes ámokfutása kapcsán” fordult az EP elnökéhez.

Levelében Deutsch a delegáció tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Katarina Barley német szocialista képviselő a Tageszeitung című német lapnak adott közelmúltbeli interjúban, valamint a The Pioneer portálnak adott nyilatkozatában „több olyan, Magyarországra, illetve a magyar miniszterelnökre nézve becsmérlő és hazug kijelentést tett, amelyek messze túllépnek a civilizált politikai vita és egy európai parlamenti alelnöktől elvárható viselkedés keretein”.

Deutsch Tamás szerint „tűrhetetlen és felháborító, hogy egy politikai közösség parlamentjének alelnöke ilyen módon uszítson a sajtóban a közösség egyik tagja, jelen esetben Magyarország ellen”.

 

Különösen annak fényében elfogadhatatlan mindez, hogy Barley asszony 2020 szeptemberében Lengyelország és Magyarország pénzügyi kiéheztetésére szólított fel, amelyért a mai napig nem követte meg az érintett országok polgárait.”

– hívta fel a figyelmet.

 

Mint írja, volt már rá példa, hogy az Európai Parlament az egyik alelnökének tisztségéből való visszahívását kezdeményezte annak elfogadhatatlan kijelentése miatt.

 

Megítélésünk szerint, Katarina Barley viselkedésével átlépte azt a határt, amellyel méltatlanná vált az alelnöki tisztség betöltésére. Elvárjuk, hogy Elnök asszony a Ház méltóságának megőrzése érdekében hozza meg a szükséges intézkedéseket.”

– nyomatékosította Deutsch Tamás.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére