Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dúskál a pénzben a DK-s vezetésű Újbuda

888.hu, Magyar Nemzet

2021.05.23. 12:36

Parkolóautomaták beszerzésére, felújításra és karbantartásra 352 millió forintot költene a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat parkolásüzemeltetéssel foglalkozó cége. Ez annak fényében érdekes, hogy a baloldali polgármesterek szerint a kormány kivérezteti az önkormányzatokat – írja a Magyar Nemzet vasárnapi cikkében.

A baloldali önkormányzati vezetők rendre azzal vádolják a kormányt, hogy elvonja a forrásokat a helyhatóságoktól – áll a Magyar Nemzet cikkében. Többen még egy petíciót is aláírtak, amelyben a többi között ez állt: „a kormány a demokratikus kontrollt is kiiktató rendkívüli felhatalmazását az önkormányzatok kivéreztetésére használja”.

A lap hozzáteszi: az ellen is tiltakoztak, hogy a kormány a vállalkozások megsegítése érdekében megfelezte egy bizonyos körben az iparűzési adót.

Emiatt 2020. december 23-án este tüntetőleg lekapcsolták a díszkivilágítást több baloldali vezetésű településen, illetve fővárosi kerületben.

Ezekhez az akciókhoz csatlakozott Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is. Úgy tűnik azonban, hogy

a XI. kerület nincs pénzszűkében.

Az újbudai önkormányzat tavaly létrehozott egy önálló gazdasági társaságot a parkolásüzemeltetési közfeladatok ellátására. Ez a cég az Újbuda Parkolásüzemeltető Nonprofit Kft., melynek ügyvezetőjét öt évre nevezték ki, alapbére havi bruttó 750 ezer forint – teszik hozzá.

A társaság május elején ajánlattételi felhívást tett közzé parkolóautomaták beszerzésére és felújítására. Pontosabban 133 új automata beszerzése a feladat, valamint 83 jegykiadó berendezést kell felújítani, majd a jótállási idő alatt gondoskodni kell a karbantartásukról – írják.

A felhívás szerint a keretmegállapodás értéke áfa nélkül

352 millió forint lesz.

A megállapodás 24 hónapra szólna, de meghosszabbítható. Az ajánlatokat június 3-ig lehet benyújtani.

A Magyar Nemzet februárban írt arról, hogy lenullázta az újbudai önkormányzat – egyébként is alacsony fizetésű – köztisztviselőinek a cafeteriajuttatását a Gyurcsány-párti polgármester.

László Imre ezen kívül az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozók béren kívüli juttatását is megfelezte – emelik ki.

A Hír TV arról is beszámolt, hogy a baloldali önkormányzat hetven százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, valamint egyhavi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól.

A DK-s városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére