Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emberéletek veszélyeztetésének gondolatával játszott el Márki-Zay

888.hu

2021.02.12. 11:00

A hódmezővásárhelyi polgármester orvosokkal és tanárokkal kényszeríttetné térdre a kormányt.

 

Ha összeomlana az egészségügyi ellátás, az térdre kényszeríthetné Orbán Viktort – fejtegette az ATV műsorában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. Hódmezővásárhely polgármestere szerint az oktatási rendszert is megérheti bedönteni a kormánypártok leváltása érdekében – írta a Magyar Nemzet.

A tanárok és az orvosok sem tudják, hogy micsoda hatalom van a kezükben – fejtegette az ATV-ben Márki-Zay Péter csütörtökön.

Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy”

– vetette fel a baloldali polgármester, Márki-Zay Péter, aki a beszélgetős műsorban egy óriási füzetbe jegyzetelt.

Azt is felrótta az állami szektorban dolgozó tanároknak és az orvosoknak, hogy – az ellenzéki parlamenti képviselőkhöz hasonlóan – a saját állásukat féltik, azért mennek be dolgozni nap mint nap.

A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint egy ilyen bojkott esetében vége lenne a Fidesznek, a kormánypártok nem engedhetnék meg maguknak, hogy leálljon az egészségügy vagy az oktatás. Roppant nagy lehetőség van a kezükben – összegezte Márki-Zay Péter. A koronavírus-járvány harmadik hullámának közelében Márki-Zay Péter szerint ez lenne a legfontosabb cselekedet.

Forrás: ATV-képkivágás

Nem a mostani az első eset, hogy Márki-Zay Péter a valóságtól elrugaszkodott gondolatokat oszt meg a nagy nyilvánossággal – írták.

A 2018-as országgyűlési választások kampányában Gödöllőn így fenyegette meg a kormánypártok támogatóit: E mögé a rendszer mögé roppant kellemetlen ma odaállni. Akik mégis úgy döntenek, hogy ennek a korrupt rendszernek lesznek a kiszolgálói, ma azzal kell számolniuk, hogy gyermekeik és unokáik lehajtott fejjel fognak menni az utcán, ezek az emberek Biszku Bélaként fognak közöttünk élni.

„Ezt a kormányt akkor is eltakarítjuk, ha ez holnap estére nem következik be,

senki ne legyen nyugodt a fideszesek köréből”

– mondta pár nappal a Fidesz–KDNP által kétharmaddal megnyert választások előtt Márki-Zay Péter.

„(...) igenis listázni kell, és fogjuk is listázni a bírókat” – mondta egy másik videóbejegyzésében a hódmezővásárhelyi polgármester.

Egy a büntetőügyében eljáró bírót így minősített: „Szükséges a Vérbíró.hu oldalon közzétenni azokat a bírókat, akik pártérdekekből abszolút vállalhatatlan ítéleteket hoznak” – írta a baloldali politikus a bírói függetlenség védelmében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére