Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érthetetlen, hogy miért támogatják Gyurcsányék a rasszista jobbikos jelöltet Szegeden

Prokaj Dávid

2021.08.05. 11:20

Ment a ciki magyarázkodás az ellenzéki politikusok részéről, de egyenes és őszinte választ nem sikerült adniuk az ATV Egyenes beszéd című műsorának kedd esti adásában.

 

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció és az LMP is Tóth Péter jobbikos képviselőjelöltet támogatja az előválasztási cirkuszban Szegeden, aki 2006-ban még éppen Gyurcsány Ferenc ellen tüntetett.

Az sem zavarja őket, hogy Tóth Péter 2013-ban a Budapest Pride-on gyűlölködő és gyalázkodó kijelentéseket tett a felvonulókra.

Azt állította:

A végsőkig harcol a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.”

Valamint a cigányság visszaszorításáról, „a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzéséről” is ötletelt. Ám miután önkormányzati képviselő lett, elmondása szerint megváltozott.

Német Ferenc helyi fideszes képviselő úgy látja, hogy ez csak egy nagy színjáték: az állítja, hogy ha Tóth Pétert megfizetik, bármilyen szerepet el tud játszani. Ugyanis vagy korábban nem mondott igazat radikális követőinek, vagy most nem mond igazat a leendő szavazóknak.

Az ügy pikantériája, hogy az MSZP a momentumos jelöltet támogatja. Lendvai Ildikó az ATV Egyenes beszéd című műsorának tegnap esti adásában rossz döntésnek nevezte a DK részéről, hogy beálltak a jobbikos jelölt mögé.

Vágó István konkrétumok és magyarázatadás helyett nekiállt sérelmezni azt, hogy napvilágra kerültek mindazon mondatok, amelyeket Tóth Péter mondott az elmúlt években. Hozzátette, hogy nem tudja, miért ragaszkodott a jelöléséhez a Jobbik, mivel szerinte a pártnak is kellemetlen, részleteket azonban nem osztott meg a hallgatósággal.

 

 

Egyértelmű és egyenes választ tehát nem kapott a műsorvezető, így a Gyurcsány-párt szóvivőjét, Barkóczi Balázst is megkérdezte. A DK a másik ellenzéki jelölt mögé is beállhatott volna, valamivel mégis meggyőzte őket a Jobbik, hogy az ő jelöltjük a legalkalmasabb.

Azonban a szóvivő folyamatosan terelt, és elkerülte a válaszadást.
Elmondta a mantrát, hogy az ellenzék összefogott, és majd a választók eldöntik, hogy alkalmasnak tartják-e Tóth Péter, vagy nem, stb., stb. A műsorvezető is érezte, hogy ez még nem menti fel a jobbikost az alól, amit korábban mondott. Barkóczi azonban közölte, hogy Tóth Péter már bocsánatot kért a mondataiért, és már elhatárolódott saját magától, ami vélhetően meggyőzte a DK-sokat.
A kínos pillanatokat 0:35-től lehet megtekinteni.

 

A műsorvezető nem adta fel, és Brenner Koloman jobbikos parlamenti képviselőtől is megpróbálta megtudakolni, hogy miért egy rasszista múlttal rendelkező személyt indít el a Jobbik Szegeden.

A képviselő pedig le is dobta az atombombát. Azért jelölik Tóth Pétert, mert

megváltozott hosszú évek során, ahogy a Jobbik is megváltozott 2013-tól a néppártosodás folyamatában”,

valamint 2020-ban az elvi nyilatkozatot is aláírta, így lényegében nincs itt semmi látnivaló.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem kér bocsánatot, így válaszolt:

A megfelelő időben és megfelelő szinten, ha erre valóban komoly igény van, akkor bocsánatot fogok kérni.”

Ez azért ellentmondásos, mert ugyanazon a napon, ugyanabban a stúdióban korábban Barkóczi Balázs azt állította, hogy Tóth Péter már bocsánatot kért.

Itt valaki nem mond igazat.

Brenner Koloman ugyan még próbálta rákenni a botrányt a kormánypártra, mintha kizárólag az tehetne arról, hogy nyilvánosságra kerülnek jobbikosokról egykori „szerencsétlen Facebook-bejegyzések”, de ezek rém gyenge próbálkozások voltak.

A jobbikos magyarázkodás 5:55-től hallgatható vissza:

 

 

Összefoglalva tehát

a műsorvezető több vendégtől is szeretett volna válaszokat kapni, de ez végül elmaradt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére