Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa-szerte kitiltják a táskákat a múzeumokból a klímakretének miatt

888.hu

2022.11.03. 13:40

Az elmúlt hetekben több szélsőséges klímarettegő lendült támadásba, és rongált meg felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat.

 

Legutóbb múlt héten vasárnap történt meg az az eset, hogy Németországban két aktivista a berlini Természettudományi Múzeumban egy dinoszaurusz csontvázához ragasztotta magát.

Ezt követően döntött úgy a múzeum, hogy fokozni kívánja a biztonságot, és más múzeumok is hasonló intézkedéseket kívánnak bevezetni.

 

Németországban táska- és kabáttilalmat, valamint biztonsági motozást alkalmaznak, míg más országokban, például Svédországban is új biztonsági eljárásokon gondolkodnak.

jelentette be az SVT televízió.

Patrik Steorn, a Göteborgi Művészeti Múzeum igazgatója a műsorszolgáltatónak elmondta:

 

A gyűjteményünk művészettörténeti és gazdasági szempontból is nagy értéket képvisel. Amikor láttuk, hogy mi történt a külvilágban, úgy gondoltuk, hogy fontos megvédeni ezeket a műveket.”

 

A támadásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy nehezen tudja megérteni, hogy mi szükség van a kulturális örökségeink megrongálására.

 

 

A műtárgyak elleni támadások közül sokat a Just Stop Oil nevű csoport követett el, többek között ők öntötték le levessel Vincent van Gogh Napraforgók című londoni alkotását is, de a 17. századi festő, Johannes Vermeer a Leány gyöngy fülbevalóval című művét ért támadásért is ők a felelősek, amelynek során egy aktivista a fejét a festményre ragasztotta.

 

 

A Breitbart megjegyzi, hogy tudomása szerint a Just Stop Oilnak olyan gazdag támogatói is vannak, mint Aileen Getty örökösnő, aki a világ egykor leggazdagabb emberének, J. Paul Getty egykori olajmágnásnak a leszármazottja.

A csoport az elmúlt hetekben más egyéb tiltakozás formájában is bekerült a hírekbe, mint például amikor lezártak egy londoni hidat. Az akció végül halálesettel végződött, amikor is két nő autóbalesetben meghalt, miután leterelték őket a hídról.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére