Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr András is fegyvereket küldene Ukrajnába, veszélybe sodorva ezzel a magyarokat

888.hu - Origo

2022.02.27. 13:30

Miközben a magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első, egy újabb baloldali politikusról derült ki, hogy Magyarországot az ukrán-orosz harc részévé akarja tenni. Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke és a Gyurcsány-listán az első ötben szereplő politikusa írt arról, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába – írta meg az Origo.

 

„A jelenlegi helyzetben egy felelős magyar kormánynak a háború megelőzésén kellene dolgoznia. Elrettentés-politikára van szükség.” – írta a Magyar Hang nevű baloldali propagandalapnak Fekete-Győr, vagyis a Momentum bukott elnöke, majd így folytatta: „Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.”

A Momentum bukott elnöke tehát

úgy harcolna a háború ellen, hogy a kárpátaljai magyarokat és egész Magyarországot veszélybe sodorva fegyvereket küldene az ukrán haderőnek az orosz hadsereg ellen.

 

Az Origo emlékeztetett, hogy nem Fekete-Győr az első politikus a baloldalon, akiről kiderül, veszélyesen dilettáns egy háborús szituációban. Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc jelöltje többször is arról beszélt, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába. Gulyás Márton baloldali aktivistának adott interjújában arról beszélt, hogy mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, „azt nagyon szívesen segítenénk” – mondta Márki-Zay, majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta:

hát hogy ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

 

 

Márki-Zay Péter kijelentése azért is megdöbbentő, mert egyetlen NATO-ország sem küld katonákat Ukrajnába, mivel Ukrajna nem NATO-tag. Még az Egyesült Államok sem, ezt többször világossá tették, ráadásul ez a lépés komoly veszélybe sodorhatná Magyarországot. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este azt is elmondta, hogy fegyvereket is küldene Ukrajnának, ahogy Fekete-Győr András is. Márki-Zay az ATV-ben azt mondta,

a NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

– írta meg a lap.

 

 

Márki-Zay Péter a héten egy német lapnak is megismételte, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába. Miközben a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal minél jobban belekevernék Magyarországot a háborúba, addig Orbán Viktor miniszterelnök többször is kijelentette:

Nem engedjük, hogy Magyarországot belesodorják ebbe a háborúba!

 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában bírálta Gyurcsány jelöltjét, Márki-Zayt, azt mondta, semmilyen pártpolitikai megfontolás, semmilyen kampányszempont nem lehet fontosabb a magyarok biztonságánál.

 

A Századvég friss, ma publikált felmérése szerint a magyarok véleménye az, hogy hazánktól távol kell maradnia a háborútól.

10-ből 9 magyar úgy látja, hogy hazánk nem sodródhat bele fegyveres konfliktusba.

 

A Századvég közvélemény-kutatása feltárta az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatos magyar lakosság békepárti véleményét, kitérve a magyar-ukrán határ katonai védelmének kérdésére is, részleteket itt olvashatnak erről.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére