Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatja politikai provokációját a DK: benyújtják egyházellenes törvényjavaslatukat

888.hu

2021.06.17. 06:43

Vadai Ágnes azt szeretné elérni, hogy az egyházakban is büntetni lehessen a pedofil bűncselekményt elkövetőket. Azonban mindezt annak ellenére teszi, hogy a törvények jelenleg is mindenkire vonatkoznak, foglalkozástól függetlenül.

 

Tegnap Gyurcsány Ferenc örök kedvence, Vadai Ágnes a Szent István-bazilika előtt jelentette be, hogy pártja szeretné, „ha a katolikus püspöki konferencia is feltárná és nyilvánosságra hozná az egyházon belüli pedofil eseteket”. Ennek érdekében törvényjavaslatot is benyújtanak a parlamentnek.

A DK nemcsak az elkövetőket büntetné, hanem a családtagokon kívül azokat is, akik eltitkolják a tudomásukra jutott esetet.

A baloldali pártok már a törvény vitája során provokációba kezdtek, akkor is egyértelműen az egyházak ellen intézték támadásaikat. Kocsis Máté már akkor elmondta, hogy a törvény mindenkire fog vonatkozni, de külön hangsúlyozta – hogy egyértelmű legyen a DK-s amazonnak –, hogy a papokra is.

Ám nem sikerült megértenie a Demokratikus Koalíciónak, ezért újból támadásba lendültek. Nagyon fáj nekik, hogy a héten a parlament megszavazta a pedofilellenes törvényt...

Korábban írtunk arról, hogy megkerestünk több, Magyarországon működő egyházat is, hogy megtudjuk, hogyan viszonyul az egyház és a keresztény vallás a pedofíliához és az azt elkövető bűnözőkhöz. Továbbá az új pedofiltörvényről is feltettünk kérdéseket.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is válaszolt nekünk. Megírták, hogy

mindenütt, különösen pedig az Egyházban elfogadhatatlannak tartja, és minden lehetséges eszközzel fellép a kiskorúak bántalmazása és a sérelmükre elkövetett szexuális visszaélések ellen.”

Hozzátették, hogy „az MKPK elkötelezett a Szentatya szándéka szerint kialakított gyermek- és ifjúságvédelmi szabályzatok és jogszabályok követésében”, így már tavaly ősztől minden egyházmegyében – honlapjaikon keresztül is – elérhető a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat.

Valamint egy közleményükben arra is figyelmeztettek, hogy nem szolgálják a társadalom érdekeit „az egyházi hivatás és a bántalmazásra való hajlam közötti összefüggést sugalmazó megnyilatkozások”.

Mélységes együttérzéssel vagyunk mindazok iránt, akik gyermekként sérelmet szenvedtek el. Imádkozunk az ilyen cselekedetek áldozatainak lelki békéjéért, a múltban ejtett sebek begyógyulásáért, és az elkövetők helyett bocsánatot kérünk”

– írták.

A Demokratikus Koalíciónak nem kell megerőltetnie magát ahhoz, hogy egyházellenességet szítson. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára koronavírusosan még a betegágyból is a keresztényeket támadta.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár egy kemény hangvételű üzenetben válaszolt neki:

De emlékezetes marad az egyetlen női miniszterelnökjelölt-jelölt azon produkciója is, amikor 2019-ben az Európai Parlamentben egy üresen kongó teremben felállt, és a kommunista időket idézve a papok hatalmáról meg vallási fundamentalizmusról beszélt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére