Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a parlamenti támogatás, Gyurcsány továbbra is hergel, gyűlölködik

Horváth K. József

2020.11.11. 12:45

Nem kellett ahhoz nagy jóstehetség, hogy megjövendöljük: az ellenzék továbbra sem segíti a járvány elleni védekezést, nem áll az emberek és az egészség pártján, még ha tegnap megszavazta is az baloldali ellenzék a gyors kormányzati intézkedéseket lehetővé tevő törvényt.

Gyurcsány legfrissebb Facebook-bejegyzésében hazug módon azzal vádolja Orbánt, hogy november 9-én leállította az országot. Pedig ő már korábban figyelmeztetett, írja gyarló módon: „Ha nem tesztelünk eleget, leállhat az ország.” S még hozzá is fűzi: „Mert a kormány nem tesztelt eleget. Mert nem csináltak semmit.”

Így van ez, ha valaki politikai nyilatkozatokkal akarja felülírni a védekezés szakembereinek, tudósainak álláspontját. Ez önmagában jelzi, hogy nem egészségügyi megoldást keres, hanem politikait. Szimpla gyűlöletkeltés, kormány elleni hergelés a cél. Méghozzá ennek is a minősített esetével állunk szemben, hiszen emberek egészségével, életével trollkodik a DK elnöke, miközben az ország leállásáról természetesen szó sincs. Orbán Viktor addig ment el, ameddig csak lehetett, hogy az emberek életét, egészségét is védjük, és a gazdaság működőképessége is megmaradjon.

A tesztekkel kapcsolatban pedig Gyurcsány budapesti emberét, Karácsony Gergelyt nemrég tette helyre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A főpolgármester kijelentette, hogy az antigéngyorstesztek ugyanolyan megbízhatók, mint a PCR-tesztek, mire az NNK közölte: ez az állítás „óriási tévedés, és szakmailag megalapozatlan”. Akik ugyanis tünetmentesek, vagy még csak enyhe tüneteket mutatnak, akiknek a szervezetében csak kis mennyiségben van jelen a vírus, azoknál a gyorsteszt nagy valószínűséggel „fals, negatív eredményt mutat”. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa pedig így fogalmazott a mindenkit tesztelni akaró szlovák megoldásról: „A tesztelés akkor jó, ha van mellette erős kontaktkutatás és -követés. Szlovákiában most mindenkit letesztelnek. Nem értek egyet vele, mert az antigéngyorsteszt egy rendkívül szűk periódust lát. Nálunk, a mentősöknél jó helye van, mert ők eleve beteg emberekhez mennek, megszűrik őket, mire beérnek a kórházba, ez nagyon hasznos. De tömeges szűrésre nem használnám.”

Orbán Viktor pedig úgy fogalmazott tegnapi televíziós interjújában: ha valakiről a gyorsteszt azt mondja, hogy fertőzött, akkor 90 százalékos bizonyossággal fertőzött. „De ha ez a gyorsteszt azt mondja, hogy ön nem fertőzött, akkor annak, hogy ez igaz, a valószínűsége 50-60 százalék. És ezt jobb, ha egyenesen és őszintén megmondjuk. És még ha igaz is, hogy nem fertőzött, ha ma teszteltük, abból nem következik, hogy holnap reggel valakitől közben nem kapta meg. Tehát ezért a teszttel óvatosan kell bánni.”

Ezzel együtt a szlovák tesztelés eredményét is várja a miniszterelnök, hogy beépíthessék a hazai tapasztalatokba. „Ma annyit tudunk tenni a bölcsődésekért, az óvónőkért, az iskolában dolgozókért, hogy ezt a bizonytalan, de mégis valami támpontot jelentő gyorstesztet rendelkezésükre bocsátjuk. (…) És most várom a jelentést, azt hiszem, van annyi gyorstesztünk, hogy a szociális intézményekben dolgozókat is tesztelni tudjuk minden héten egyszer, és ennyiben legalább valamennyi biztonságot, még ha nem is teljeset, de azért adjunk nekik.”

Ez az egyenes beszéd, ez az emberségnek és a kormányfői kötelességnek az ország erőforrásaihoz mért legtisztességesebb megnyilvánulása.

Ehhez képest Gyurcsány nem az emberekre gondol, csak a saját gallérját szidolozza. Szánalmas módon a politikai tőkéjét próbálja a beteg emberek sorsának felhasználásával gyarapítani, áldozatnak beállítva őket. Miközben Magyarország jóval hatékonyabban kezeli a krízist, mint az európai átlag.

Mérhetetlen aljasság!

El tudják képzelni, mi lenne itt, ha Gyurcsány kezében lenne a kormányrúd? Még belegondolni is rossz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére