Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter adott parancsot Stummer Jánosnak az államtitoksértésre

888 - Magyar Nemzet

2021.02.24. 15:00

A Magyar Nemzet megtudta, a gyurcsányista jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből.

 

A lap értesülése szerint

Jakab ezzel kívánta elterelni a figyelmet hétfői autóbalesetéről, az azzal kapcsolatos hivatalos vizsgálatokról, valamint saját sofőrjének botrányos ügyeiről.

Mint ismert, a hétfői balesetkor a pártelnök autóját sofőrje, Hajnády Kristóf vezette.

Hajnády már 2014-ben a Jobbik képviselőjelöltje volt. Később Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen Auschwitzban a győzelem jelét mutatja.

A baleset híre, valamint a botrányos fénykép viharos gyorsasággal terjedt a világhálón. Ekkor lépett akcióba a jobbikos kommunikációs gépezet.

Stummer János a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként államtitkokat képező információkat jelentősen eltorzítva tett közzé a közösségi médiában.

A Puskás Arénába tervezett alagúttal összefüggésben közölte: azt Orbán Viktor titokban saját magának akarja megépíteni, kétmilliárd forintért.

A valóság ezzel szemben az, hogy

a tervezett beruházás azért szükséges, hogy azon keresztül védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhessenek a jövőben.

Az alagút megépítését pedig azért kellett titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

A tervezett beruházásról szóló előterjesztést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai már napokkal ezelőtt megkapták, ám Stummer csak pártelnöke balesete után tette közzé a törvénysértő videót.

Jakab Péter természetesen szinte azonnal az államtitkokat kiteregető politikus védelmére kelt. Szerinte párttársa az egyetlen helyes lépést tette meg, amikor megjelentette a szóban forgó videót.

Pintér Sándor belügyminiszter, miután tájékozódott az ügyben, csütörtökre találkozóra hívta Stummer Jánost.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére