Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter Greatest Hits: A bőrdzsekis bohóckodásnak is van ára

Prokaj Dávid

2022.06.09. 15:00

Távozik a Jobbik éléről az az elnök, aki végérvényesen és menthetetlenül Gyurcsány Ferenc farzsebébe navigálta a szélsőjobboldali-szélsőbaloldali pártot. Összegyűjtöttük Jakab Péter legemlékezetesebb pillanatait.

 

Jakab Péter kezdetben még finomkodásmentesen tolta a szélsőjobboldali stílust. Nevetgélt zsidó vicceken, valamint aberráltaknak nevezte a homoszexuálisokat.

 

Miskolcon is úgy mutatkozott be a helyi önkormányzatban, mint akit azért bocsátottak el a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskolából, mert világnézetével nem tudtak azonosulni. Számos cigányozós, rasszista, homofób és antiszemita megnyilvánulást tudnánk tőle felidézni az elmúlt évekből, így ez a sztori nem is lehet annyira megalapozatlan...

Élete azonban gyökeres fordulatot vett akkor, amikor Vona Gábor, majd Sneider Tamás távozását követően átvehette a párt elnöki tisztségét, ezzel megindítva a pártot a lejtmeneten.

A Jobbik támogatottsága rohamosan csökkent, Jakab Péter egója azonban megrendíthetetlen volt – egy ideig. Az Országház múltjának és jelenének tekintélyét nem tisztelve hajtott végre számtalan botrányos akciót, felszólalást. Ilyen volt az, amikor

száraz tésztát, narancsos buktát és egy zsák krumplit lóbált a jobboldali politikusok irányába.

 

Az volt a mázli, hogy ezen magánakciói nem fajultak tettlegességig egyetlen alkalommal se.

 

 

Rengeteg alkalommal kezdeményezett vitát Kövér László házelnökkel.

 

 

Arra is volt bátorsága, hogy egy alkalommal a miniszterelnök székébe is beleüljön. Onnét többszöri felszólítás ellenére se kívánt felállni.

 

 

Ugyan magát a „melósok” képviselőjének szereti bemutatni, ez a máz hamar lekerült róla akkor, amikor egy munkást nem hagyott dolgozni, és amikor a munkaterület elhagyására lett felszólítva, még neki állt feljebb és perrel is megfenyegette az illetőt.

 

 

A sors azonban volt, amikor nem volt kegyes vele. Mondhatjuk: volt, hogy a fagyi visszanyalt. Tállai András államtitkár egy alkalommal egy bohócsapkát nyújtott át neki, majd pedig a szék tréfálta meg őt. A héten pedig éppen egykori párttársa, Novák Előd.

 

 

Tavaly pedig kiderült róla, hogy munkalakásban tölti idejét a párt kabinetfőnökével, akit leginkább mindenki csak „mamuszként” ismer. Hiába igyekezett úgy beállítani a családi állapotát egy fényképpel, mint ahol minden a legnagyobb rendben van, a jegygyűrű is lekerült az ujjáról, felesége pedig kitagadta a közösségi oldalán.

 

 

És ha már a televíziós szereplések... Pár alkalommal úgy döntött, hogy befárad a Hír TV stúdiójába egy beszélgetésre, de azokat is botrányok keltésére használta fel. Egy alkalommal élő adásban még a zakóját is elhajította magától.

 

 

Ha pedig éppen kikapcsolódni szeretne, akkor elmegy lerészegedni egy disznóvágásra, ahol odáig fajulnak el a dolgok, hogy előbb egy Eminem zeneszámra ropja a táncot, majd a hírek szerint miután annyit ivott hogy már nem tud ébren maradni, akkor a jelenlévők úgy érzik: szabad a pálya, és olyannyira elszabadulnak az indulatok hogy annak egy párttársuk barátnője esik áldozatául.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jakab Péter (@jakabpeter_official) által megosztott bejegyzés

 

 

Ezekből a videókból csak az a kérdést tehetjük fel: hogy bírták őt elfogadni és megtűrni a párton belül? 2018 óta 5 százalék alá vitte a párt népszerűségét, de a tegnapi napig senki nem mert felszólalni ellene.

 

Jakab Péter a választási kampány hajrájában ígéretet tette arra, hogy ha nem sikerült leváltania a Fidesz-KDNP szövetséget a kormány éléről, akkor lemond elnöki titulusáról.

 

 

Április 3 óta eltelt már bő kettő hónap. Ideje volt, hogy valamiféle következménye legyen a párt életében a hatalmas bukásnak.

Szerencsétlenségükre ez a nap csak tegnap jött el, nem hamarabb, így a párt menthetetlen helyzetbe került: Gyurcsány Ferenc farzsebébe, szorosan FeGyőr és Márki-Zay mellé.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére