Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely pártjának szóvivője Dobrev Klárára szavazott

888.hu

2021.10.10. 17:30

Barabás Richárd Facebook-oldalán bejelentette, hogy már leadta a szavazatát, méghozzá Dobrev Klárára. A párbeszédes politikus Márki-Zay Péter megbízhatatlanságával indokolta döntését – írja a Magyar Nemzet.
Én már le is adtam a szavazatom a Móricz Zsigmond körtéren, és Dobrev Klárát támogattam az előválasztás második fordulójában

– kezdte Facebookon közzétett bejegyzését Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

A lap úgy fogalmaz, hogy Karácsony pártjának a politikusa azzal indokolta döntését, hogy Márki-Zay Péter az elmúlt héten számára totális megbízhatatlanságát bizonyította.

Az új miniszterelnöknek sebeket kell begyógyítania, nem újabbakat feltépnie. Egyesítenie, nem szétszakítania. Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell. Ha celebeket választanánk, amúgy is Ceglédi Zoltánra szavaznék

– magyarázta döntését.

A párbeszédes politikus hozzátette: tökéletesen megérti, ha markáns zöld–szocdem jelölt hiányában sokan most otthon akarnak maradni.

„Szerintem ez koherens álláspont és nagyon tudom tisztelni. Ám szerintem, mivel az előválasztás végén nekünk is hinni kell majd a végeredményben, vállalnunk érdemes a választás felelősségét.„

Nagyon sok vitám van a Demokratikus Koalícióval elvi és gyakorlati szinten is, és ez így is van rendjén. Ezért vagyok én párbeszédes, ők pedig nem. Egyetértünk viszont abban, hogy stabil és kiszámítható koalíciós kormányzatra van szükség Orbán Viktor leváltása után. Ehhez pedig olyan miniszterelnök kell, aki ismeri és érti a politikai diskurzusokat európai és hazai szinten is. Olyan, aki nem sértődik meg, ha egy-egy javaslatára majd nemet mondanak a partnerek, de mindig készen áll konstruktív megoldások megtalálására is”

– érvelt Dobrev mellett Barabás, ami azért is érdekes, mert Karácsony Gergely pártelnök kimondottan azt kérte, hogy a hódmezővásárhelyi polgármestert támogassák Dobrev ellenében. Barabás kiemelte: a felkészültséget és nyitottságot Dobrev Klárában látja.

Ezért szavaztam rá, bár eredetileg jobban szerettem volna megküzdeni vele. Sok elvárásom van az irányában, különösen fenntarthatósági kérdésekkel kapcsolatban. Úgy vélem, vele ezek megbeszélhetők. Péternek pedig sajnos mára azt sem hiszem el, amit kérdez

– hangsúlyozta Barabás, aki végezetül úgy vélte, hogy Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc elég sok dolgot megbeszélnek egymással.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére