Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék miatt állhat le a tömegközlekedés, mégis a kormányra mutogatnak

888.hu

2021.11.24. 12:00

Karácsony szerint csütörtökön leáll a budapesti tömegközlekedés, úgy néz ki, a pénzhiányról a BKV-nál nem tudnak.

 

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely utolérhetetlen, ha panaszkodásról és a kormányra mutogatásról van szó.

Most sincs ez másképp, csak legújabban már a tömegközlekedéssel riogat a baloldali városvezető.

Karácsony szerint pénzhiánnyal küzd a BKV, mivel 12 milliárd forintot nem utalt át a kormány a budapesti városvezetésnek. Ezzel szemben a budapesti Fidesz értesülései szerint a BKV szerdán egy körlevélben írta meg a dolgozóinak, hogy a január 1-je és október 31-e között ledolgozott órák után bérprémiumot fizetnek, ami átlagosan 120 ezer forint/fő kifizetést jelent.

Természetesen nem arról van szó, hogy a BKV dolgozói ne érdemelnék meg a bérprémiumot, sokkal inkább arról, hogy a baloldali városvezetés megint értelmetlenül hergel a kormány ellen, mivel ahogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is írta:

A főváros »minimális együttműködési hajlandóság esetén« már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna a budapesti tömegközlekedés idei finanszírozásának ügyét. A városvezetés azonban nem hajlandó az agglomerációs személyszállítási közszolgáltatások finanszírozásából a valós teljesítés alapján rá eső részt megfizetni, és a finanszírozási megállapodást ennek megfelelően megkötni.”
A közleményben a tárca hangsúlyozza: „a kifizetés feltétele az aláírás”.

„Ha a városvezetés még ezt sem tudja megoldani, azzal csak a főpolgármester alkalmatlanságára szolgáltat újabb bizonyítékot. A könnyen rendezhető kérdés felhabosítása átlátszó, ezért kudarca ítélt próbálkozás arra, hogy a Városháza eladása körüli botrányról másra tereljék a figyelmet.

A megoldás kulcsa a fővárosi vezetés kezében van, a helyzet mielőbbi rendezésének felelőssége így Karácsony Gergelyt terheli”

– zárul az ITM közleménye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére