Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karl Marxról nevezik el a Floridai Egyetem egyik tanulószobáját a kampuszkomcsik

888

2022.03.10. 17:30

A University of Florida egy tanulószobát nevezett el a Kommunista Kiáltvány szerzőjéről, akit az egyetem „filozófusnak, radikális közgazdásznak és forradalmi kritikusnak” tart.

 

A Campus Reform híre szerint a Floridai Egyetem Nyugati Könyvtárának egy tanulószobáját nevezik el a Marxról.

A dolgozószoba neve alatt egy tábla található, amely Marxot a „tudományos szocializmus megalapítójának” tartja, akinek „radikális gondolkodói híre” a szocialista politikai pártok 1870-es és 1880-as évekbeli felemelkedése során alakult ki.


„A társadalom működésére, a gazdaságra és a történelemre vonatkozó marxista, materialista magyarázata miatt a marxista elmélet elkerülhetetlenül kiterjesztette hatását az irodalomkritikára is”
– áll a táblán.

Marx nevéhez fűződik világszerte a szocialista és kommunista mozgalmak felemelkedésének megalapozása is.

Sokan bizarr lépésnek tartják egy szoba elnevezését Marx „tiszteletére”, tekintettel arra, hogy a nemzetközi kommunizmus – amely miatt 100 év alatt 100 millió ember halt meg – a filozófus marxizmusként ismert elképzelésein alapul.

 

Míg a Floridai Egyetem Marx nevét hirdeti, az iskolák országszerte rombolják az amerikai személyiségeket, például George Washingtont, Abraham Lincolnt és Paul Reveret.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére