Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitüntették a vesztegetésért elítélt nőgyógyászt, visszavonják

888.hu, ATV

2020.07.28. 18:00

Hatalmas baki: orvosigazgatói dicséretben részesítette a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója azt a nőgyógyászt, akit 2016-ban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek és a próbaideje még nem járt le. Udvary Jánost azért ítélték el, mert legalább 10 alkalommal kért előre hálapénzt.

Tíz rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek 2016 decemberében a Veszprémi Járásbíróság a Csolnoky Ferenc Kórház onkológus-nőgyógyász főorvosát, mert OEP-finanszírozott életmentő műtétekért kért előre 100-150 ezer forint „hálapénzt”. Az így megvalósult vesztegetésért első fokon 3 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amit másodfokon – az orvostársadalomban felzúdulást okozva – 2 évre mérsékelték, a végrehajtást 5 évre függesztették fel.

Vagyis a nőgyógyász még messze nem mentesült a jogkövetkezmények alól, amikor a kórház orvosigazgatója dicséretre terjesztette fel Semmelweis-napon.

Az ATV Híradójának a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Lippai Norbert most azt írta: „az orvos esetében az orvosigazgatói dicséret hiányos adatok alapján került felterjesztésre, illetve elfogadásra. [...] Ennek megfelelően a díj adományozóját, intézményünk orvosigazgatóját írásbeli figyelmeztetésben részesítettem és felhívtam figyelmét az adományozások előkészítésének fontosságára, hogy a hasonló esetek elkerülhetők legyenek. Orvosigazgató urat továbbiakban utasítottam, hogy etikai okokból mérlegelje a dicséret visszavonásának lehetőségét”.

A szaktárca közleményben tudatta: elfogadhatatlan az elítélt orvos kitüntetése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére