Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitüntették a vesztegetésért elítélt nőgyógyászt, visszavonják

888.hu, ATV

2020.07.28. 18:00

Hatalmas baki: orvosigazgatói dicséretben részesítette a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója azt a nőgyógyászt, akit 2016-ban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek és a próbaideje még nem járt le. Udvary Jánost azért ítélték el, mert legalább 10 alkalommal kért előre hálapénzt.

Tíz rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek 2016 decemberében a Veszprémi Járásbíróság a Csolnoky Ferenc Kórház onkológus-nőgyógyász főorvosát, mert OEP-finanszírozott életmentő műtétekért kért előre 100-150 ezer forint „hálapénzt”. Az így megvalósult vesztegetésért első fokon 3 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amit másodfokon – az orvostársadalomban felzúdulást okozva – 2 évre mérsékelték, a végrehajtást 5 évre függesztették fel.

Vagyis a nőgyógyász még messze nem mentesült a jogkövetkezmények alól, amikor a kórház orvosigazgatója dicséretre terjesztette fel Semmelweis-napon.

Az ATV Híradójának a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Lippai Norbert most azt írta: „az orvos esetében az orvosigazgatói dicséret hiányos adatok alapján került felterjesztésre, illetve elfogadásra. [...] Ennek megfelelően a díj adományozóját, intézményünk orvosigazgatóját írásbeli figyelmeztetésben részesítettem és felhívtam figyelmét az adományozások előkészítésének fontosságára, hogy a hasonló esetek elkerülhetők legyenek. Orvosigazgató urat továbbiakban utasítottam, hogy etikai okokból mérlegelje a dicséret visszavonásának lehetőségét”.

A szaktárca közleményben tudatta: elfogadhatatlan az elítélt orvos kitüntetése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére