Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay nem hajlandó bocsánatot kérni

888.hu

2022.01.25. 16:30

A minap nagy port kavart, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje szitokszóként használta a fogyatékos szót. Sokan szólították fel bocsánatkérésre, ez azonban nem történt meg eddig.

 

Márki-Zay vasárnap esti élő adásában Péterfi Judit vigyázó jelenléte ellenére is páros lábbal taposott bele a fogyatékkal élőkbe.

Amint arról a 888.hu is beszámolt, a baloldali miniszterelnök-jelölt ezúttal a fideszeseket fogyatékos propagandistának nevezte. Nyilvánvaló, hogy sértő módon használta a „fogyatékos” jelzőt.

Több érdekvédelmi szervezet is felháborodott a kijelentésen és bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zay Péter. Többek között:

  • Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ),
  • Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke,
  • Autisták Országos Szövetsége,
  • Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége,
  • Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum,
  • Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége,
  • Siketvakok Országos Egyesülete,

A Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnöke, Kósa Ádám a 888.hu-nak adott nyilatkozatában szégyenteljesnek nevezte Márki-Zay Péter megnyilvánulását.

Vasárnap este hamarabb találtak meg a visszhangok, mint maga a kijelentés, hiszen ezek az élő bejelentkezések nem akadálymentesek számomra. Olvasva az elhangzottakat, már volt időm egy kis távolságtartással tekinteni erre, bár nem volt könnyű érintett személyként. Szégyenteljesnek tartom ezt a megnyilvánulást, bár úgy gondolom, hogy korábbi hasonló kirohanásaiból egyenesen következett”

– fogalmazott a politikus portálunknak.

 

MZP viszont a nyílt és egyenes bocsánatkérés helyett eddig inkább csak maszatol az ügyben. És vádaskodik. A külföldtől pénzelt baloldali propagandamédium, a Telex utolérte a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki ezt mondta:

„Engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de miniferi, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti”

 

Márki-Zay próbálta menteni a menthetőt, arra is hivatkozott, hogy a nyilatkozatát azonnal pontosította, mivel állítása szerint tiszteli „a fogyatékkal élőket”.

A balos lap feltette a kérdést, hogy

tervez-e bocsánatot kérni erre azonban nem válaszolt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére