Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter szerint a brüsszeli szankciók jók és működnek

888.hu

2022.08.26. 19:20

Márki-Zay Péter ragaszkodik álláspontjához, amit már az elbukott választás előtt kitartóan hangoztatott: szerinte az Oroszország elleni uniós szankciók hatásosak, és működnek. Annak ellenére, hogy Európában elszabadultak az árak, az oroszok pedig sokat keresnek rajta. A bukott baloldali jelölt és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón vitázott pénteken.

 

Másképpen látja a háború lezárásának lehetőségét Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelenlegi elnöke.

Rétvári a Tranzit vitájában azon az állásponton volt, hogy a béke lehetősége a nagyhatalmak kezében van, Márki-Zay azonban határozottan állította, hogy az Oroszország elleni szankciók folytatása jelenti a megoldást.

Szerinte ugyanis az Európai Unió által Oroszország ellen megszavazott szankciók hatásosak.Míg Rétvári Bence azt hangoztatta, hogy a Márki-Zay által támogatott szankciók állnak az emelkedő energiaárak hátterében, addig a baloldali politikus azt állította: a szankciók működnek, és nincs közük a dráguláshoz.

Kijelentette: a kormány árakat befagyasztó intézkedései „ostoba, pártállami„ döntések, nem tartja helyesnek az élelmiszerárstopot sem.Rétvári Bence felhívta a figyelmét: a kormány már csökkentette néhány alapvető élelmiszer áfáját, de azt éppen a parlamenti ellenzék nem szavazta meg. Az államtitkár szerint a rezsicsökkentés minden magyar családot véd és „ehhez fogható segítség nincs egyetlen európai országban sem”.

Márki-Zay Péter, aki a kampányban még optimistán várta a választás napját, most már arról beszélt: valójában csoda lett volna, ha az ellenzék győzelmet arat.

 

(origo.hu)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére