Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megérkezett, de nem repülővel az első vakcinaszállítmány Magyarországra

888

2020.12.26. 10:30

Hiába volt tegnap karácsony első napja, ünneplés helyett még ezen a szent napon se tette félre az RTL Klub a fake news gyártást.

Az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában bemutatták, ahogyan megérkezett a hegyeshalmi határra szombaton reggel 6 órakor Magyarországra az első vakcinaszállítmány.

Ezzel pedig újra lelepleződött az RTL Klub hazug állítása. A tegnap esti Híradó műsorukban ugyanis azt a hírt kezdték el terjeszteni a nézőiknek, hogy az oltóanyagok repülővel fognak megérkezni az országba – mégpedig hőérzékelővel ellátott dobozokban. Valamint értesüléseikre hivatkozva állították azt is, hogy a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér már hónapok óta készül arra, hogy megfelelő módon tudja majd fogadni a koronavírus elleni oltóanyagot szállító repülőket.

Nem tudni, hogy az információkat honnét kaphatták, vagy mit fogyasztottak a hír kitalálása közben, ám a HVG kreatív napjain se tudott volna jobbat kitalálni, ezért a balliberálisok hivatásos fake news gyára rögtön át is vette.

Azonban miután szembe jött ma hajnalban velük a valóság vakcinaszállítmány formájában, a cikküket rögtön törölték. Hiába, így közelítve az év végéhez se hazudtolták meg magukat, és megtartották régóta ismert bátorságukat és a felelősségvállalásukat.

 

Az RTL Klub állításaival szemben a valóság azonban az, hogy a hegyeshalmi határról rendőri biztosítással szállították a Pfizer-BioNTech vakcinákat szállító kisteherautót először a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába.

A Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni.

Hozzátették: az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása

- közölte a sajtóközpont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére