Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint álhírt terjesztett az Index: a prágai Hilton minden vakcinát elfogad

888.hu

2021.06.01. 16:00

Nem jött be a hangulatkeltés.

 

Hangzatos címmel közölt ismét álhírt az Index nevű hírportál.

Hiába utazhatunk szabadon, ha nem jó az oltásunk”

című dolgozatukban egy olyan magyar pár szólalt meg, akik bevallásuk szerint azért nem szállhattak meg a prágai Hiltonban, mert orosz vakcinát kaptak. A cikk szerint a hotel arról tájékoztatta őket, hogy csak a Csehországban engedélyezett oltásokat fogadják el.

A Hír TV utánajárt a történet igazságtartalmának, és kiderült:

nem igaz, hogy az orosz vakcinával beoltottak nem foglalhatnak szállást Csehországban.

A televízió riportere a szálloda foglalási osztályától azt a tájékoztatást kapta, hogy az üdülőhely oltás hiánya vagy 14 napon belüli oltás esetében negatív tesztet kér, míg 14 napon túli oltás esetében az azt igazoló dokumentumot kérik.

Az oltások között pedig nem tesznek semmilyen különbséget.

Csak a szokásos.

Egyébként Csehországban visszavonulóban van a koronavírus-járvány. Hétfőn 514 új igazolt fertőzést mutattak ki a laboratóriumi szűrések, ami tavaly augusztus óta a legalacsonyabb munkanapi esetszám. Heti összehasonlításban a pozitív eredményt hozó tesztek száma mintegy 25 százalékkal esett vissza.

Hétfőtől kezdve minden üzlet és szolgáltatás megnyílhat. Az üzletekben azonban marad a maszkviselési kötelezettség, a vendéglőkben pedig oltási igazolványt kell felmutatni. A prágai kormány április 12-étől fokozatosan enyhítette a korlátozó intézkedéseket, sokan azonban nem voltak elégedettek ennek az ütemével, ezért a legfelsőbb bírósághoz fordultak. A bírói testület jóváhagyta a beadványt, így a kormány a korlátozások gyorsabb eltörlésére kényszerült.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére