Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint hazudott a Soros-blog: sunnyogva kér elnézést az Átlátszó és a Kétfarkú-elnök

888

2021.01.07. 16:30

Az a Soros által pénzelt Átlátszó, amelynek még a neve is azt üzeni, hogy a „magas szintű oknyomozói tevékenységük” elől senki sem bújhat el, most fülét-farkát behúzva sunnyogja el, hogy sajtópert vesztett.

Helyreigazítási pert nyert a Hegyvidéki Önkormányzat az Átlátszó nevű internetes oldal ellen. Különös módon a lap egyetlen tárgyalási napon sem képviseltette magát, nem próbálta megvédeni az álláspontját, írásbeli védekezést sem terjesztett elő. A bíróság az önkormányzat helyreigazítási kérelmének valamennyi pontját elfogadta. Zsilák Szilvia, a cikk szerzője Kovács Gergely pártelnök, önkormányzati képviselő (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) állításaira alapozta a valótlanságokat tartalmazó, helyreigazításra kötelezett írását – számolt be közleményben a XII. kerületi önkormányzat.

A lap cikkében hamis színben tüntetett fel való tényeket akkor, amikor azt a látszatot keltette, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat egy jelenleg 300 millió forintot érő ingatlant 2007-ben áron alul adott el, s hogy az önkormányzat az ingatlan vételáraként mindössze a piaci ár töredékét kapta. A valóság ezzel szemben az, hogy

2007 és 2020 között jelentős ingatlanpiaci drágulás, illetve általános forgalmi adó változás következett be, ezért az ingatlan 2007-es és 2020-as piaci árai egymással nem összehasonlíthatók,

az ilyen egy az egyben való megfeleltetésük és abból következtetések levonása hamis, az olvasók számára megtévesztő. A cikk szerzője valótlanul állította továbbá, hogy az önkormányzatnak „végül 54 millió forint bevétele származott” ezen telek eladásából. A valóság ezzel szemben az, hogy az önkormányzat – immáron több mint 14 évvel ezelőtt – 2006. június 15. napján nyílt versenytárgyalás útján értékesítette az ingatlant 178 546 800 forint bruttó vételárért, amely összeg maradéktalanul befolyt az önkormányzat számlájára – írják.

Az Átlátszó egyébként nem nagyon igyekezett a félreértések elkerülésére (azon túl, hogy a kötelező helyreigazítási szöveget bemásolták), a címüket ugyanis nem módosították.

A Kétfarkú Kutya Párt – amelynek képviselője indította be a lavinát nyilatkozatával – azonban még ennyire sem vette komolyan a helyreigazítást, pedig a szövegben az áll:

Tisztelettel kérem Képviselő Urat, hogy a cikket a valóságnak megfelelően – az atlatszo.hu példáját követve – korrigálja, ha maradt benne bármi is, ami a valóságnak megfelel – ha nem, úgy kérem, fontolja meg a cikk és a bejegyzés törlését.”

 

Úgy tűnik, a hazugságok jobban mennek a kétfarkúaknak, mint a szövegértés.

Mint ismert, 2020 őszén a Hegyvidéki Önkormányzat szintén sajtópert nyert, akkor az MSZP-közeli portállal, az Ezalenyeg.hu-val szemben, a portál ugyanis valótlanságokat állított a kerület parkolásüzemeltetésével kapcsolatosan. A hír természetesen végigsöpört a magukat „függetlenobjektívnek” tartott médiumokon is, az erről szóló helyreigazítást azonban már kevésébe erőltették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére