Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mégis volt zaklatás: felfüggesztett börtönre ítélték Donáth Anna apját

888.hu - Pesti Srácok

2021.02.24. 10:10

Kiderült az igazság az eddig politikai támadásnak beállított Donáth László-ügyről: felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – tudta meg a PestiSrácok.hu.

 

A momentumos Donáth Anna édesapjának zaklatási botránya 2019 augusztusában robbant ki, amikor napvilágot látott, hogy

több nőt is zaklathatott.

A volt MSZP-s politikus rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, ám a vádemelés és a bíróság mostani végzése ezt cáfolja. A döntés nem jogerős – írták.

Felfüggesztett börtönre ítélte a folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolt Donáth László volt szocialista politikust, evangélikus lelkészt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság

– derült ki az ügyészség a portálnak küldött válaszából.

Az ügyben elsőként a bíróságot keresték meg, tőlük azt a választ kapták, hogy

a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2021. február 19-én – az ügyészség indítványa alapján – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben”.

A lap ezután fordult a Fővárosi Főügyészséghez, amely ma a portálnak azt írta:

A kérdezett ügyben a bíróság büntetővégzésével – az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően – a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – melynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, ez a jog a vádlottat és a védőt is megilleti, így a végzés nem végleges.

Másfél éve robbant ki a botrány

A momentumos Donáth Anna édesapjának botránya 2019 augusztusában robbant ki: több nő ugyanis arról panaszkodott egy szeretetotthonban, ahol dolgozott, hogy zaklatta őket, sőt volt, aki feljelentést is tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig nyomozni kezdett, majd 2019 decemberében meggyanúsították Donáthot.

A 888.hu-nak az ügyről és Donáthról így nyilatkozott egy érintett:

Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy befutottunk a WC-be elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni, persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle. Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök, és komoly kapcsolatai vannak. És akkor megszeppenve, főleg fiatal lányok, csak ott álltunk és néztünk, hogy na, most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.”

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus-szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A szakértő nagy segítség minden nyomozásban, hiszen az ilyen esetekben a traumatizáltságot, illetve az élet- és élményszerűséget vizsgálja meg. Az ügyészség február elején emelt vádat Donáth ellen, akkori tájékoztatásukban közölték: feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológus-szakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. Most kiderült, hogy ezzel a bíróság is egyetértett – írták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére