Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megy a rinyálás, de annyi pénzük van, hogy hatszor felújíthatnák a Lánchidat Karácsonyék

888.hu

2021.06.18. 17:30

Szegény Budapest és szegény főpolgármester, ez a csúnya kormány teljesen kivérezteti őket anyagilag.

 

Hiába hisztizik Karácsony, a számok már több alkalommal megcáfolták a baloldali városvezetőt – pontosan ez történt idén tavasszal is.

Az Origo megtudta: a főváros első negyedéves adatközlésekor arról adott számot, hogy március 31-én Budapest Főváros Önkormányzata több mint 66 milliárd forintot tartott állampapírban. Más pénzeszközök formájában ennél is nagyobb összeg állt rendelkezésére: 85 milliárd forint. A pénztelenséget, az állami kivéreztetést,

az anyagi összeomlás veszélyét hangoztató Karácsony vezette városháza tehát kereken 150 milliárd forint fölött rendelkezhetett március végén.

Érdekesség ezeken túl az is, hogy a március végén közölt összeg bőven meghaladja a tavaly decemberben rendelkezésre álló summát, az elmúlt esztendő utolsó napján ugyanis – különféle formában – 122 milliárd forintja volt a fővárosnak. Ez három hónap alatt 27 milliárdos növekedést jelent – nyilván a pénztelenség, a forrásnélküliség és a közelgő anyagi összeomlás jegyében. A pénzügyi adatok látványos emelkedését bizonyára segítette, hogy – mint megtudtuk – a fővárosnak az első negyedévben 58 milliárd forint bevétele származott a helyi iparűzési adóból – írja az Origo.

De úgy tűnik, Karácsonynak mindig van valami gondja. Legutóbb meggyűlt a baja a virágágyásokkal, de valamiért juhokat szívesen legeltetne a fővárosban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére