Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdokat bukott Budapest, de tízmilliókból hirdetik, hogy NINCS PÉNZ!!!

Filipp Dávid

2021.01.18. 12:15

Propagandára és haverokra szerencsére futja.

Karácsony Gergely főpolgármester és tanácsadó-hadserege ismét bebizonyította, hogy lövésük sincs, hogyan kell egy várost vezetni.

A Világgazdaság számolt be róla, hogy több mint egy év után ismét napirendre kerül a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése. A főváros korábban megakadályozta, most viszont már belemenne, hogy a JCDecaux ajánlata nyerjen, csakhogy a francia hátterű céget a világjárvány miatt már nem érdekli a koncesszió.

Ezzel pedig milliárdokat veszít a BKV.

A budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklámcélú hasznosítása címmel futó közbeszerzést a két fővárosi közlekedési cég még 2019 novemberében nyilvánította eredménytelennek, miután egy Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett közgyűlési határozat ellehetetlenítette a szerződéskötést.

A lap szerint a tender értéke megközelítette

a 7 milliárd forintot, a francia érdekeltségű JCDecaux Hungary Zrt. (JCD) négy éven át havi 142 millió forintot fizetett volna a jogért.

A Világgazdaság tájékoztatása szerint azonban most már hiába táncolna vissza a városvezetés, a BKV lecsúszott az évi 1,7 milliárdos üzletről. Mindez különösen fájó, mivel ez az összeg majdnem két és félszerese a tömegközlekedési reklámhelyek mostani bérleti díjának. Jelen állás szerint határozatlan idejű szerződések alapján a metró belső felületeit a Promix Zrt. bérli és hasznosítja, minden egyéb reklámhelyet pedig a BKV saját cége, a Peron Reklám Kft. Ebből 2020-ban mintegy 744 millió forint bevétel származott.

Négyéves időtartamra vetítve tehát a budapesti tömegközlekedés csaknem négymilliárd forinttól esik el ahhoz képest, mintha a JCD pályázata győzött volna.

Tökéletes példája ez a baloldali szakértelemnek és városvezetőségnek.

Köztudott tény, hogy Karácsony éjt nappallá téve panaszkodik pénzhiányra a Facebook-oldalán. Most azonban úgy tűnik, hogy szintet lép az áldozati szerepben történő tetszelgés.

Úgy tűnik, propagandára viszont jut megfelelő mennyiségű forrás.

A 24.hu beszámolója szerint „látványos közterületi kampányba kezdenek Karácsonyék”.

A cikkben az olvasható: a fővárosi önkormányzat „az egész várost beterítő” kampányt indít hétfőn, hogy felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzati elvonások miatt.

A beszámoló szerint a kampány összkiadása 22 millió forint, ami a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések költségeit is magában foglalja.

Ez magyarul azt jelenti:

Karácsonyék tízmilliókból hirdetik, hogy NINCS PÉNZ!!!

A főváros ebből a célból még egy honlapot is indított, amelyről az érdeklődők megtudhatják, hogy mindenért a kormány a hibás.

És tudják, mire van még pénz?

A haverok megjutalmazására!

A spórolást magunkon, a politikai vezetésen kezdjük”

– mondta egy szép napon Kari Geri.

A Magyar Nemzet cikkéből azonban tudjuk:

Jávor Benedek egyhavi fizetésének megfelelő év végi jutalmat kapott Karácsonytól. A bukott EP-képviselő ezzel 811 ezer forintot vett fel a fizetése mellett, ráadásul brüsszeli irodájának fenntartási költségeit 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a főpolgármester.

Egymillió forint feletti jutalmat kapott Karácsony kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes egyik közvetlen munkatársa, Keszthelyi Dorottya is, mindkettőjüket 1,2 millió forint körüli összeggel jutalmazta a baloldali városvezetés, ez szintén egyhavi fizetésüknek felel meg. A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója. Utóbbi, a polgári engedetlenségről könyvet író tüntetésszervező 805 ezer forint pulykapénzt kapott karácsonyra. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról sem feledkezett meg, ő 711 ezer forintot tett zsebre az adófizetők pénzéből.

Karácsony Gergely összesen huszonkilencmillió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak.

Még szerencse, hogy a plakátokról megtudjuk, hogy NINCS PÉNZ!!!

A kormány segít

Budapest idén is az állami költségvetés legnagyobb haszonélvezője, ami helyes, hiszen a nemzet fővárosa, a legnagyobb magyar város, egy hárommilliós várostérség központja, 1,7 millió ember otthona, és rengeteg embernek biztosít munkát, tanulási lehetőséget vidékről is – írta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hangsúlyozta: a kormány 2021-ben is százmilliárdokat biztosít a főváros működésére és fejlesztésére.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére